Sökning: "iNDF"

Hittade 5 uppsatser innehållade ordet iNDF.

  1. 1. The digesta passage rate among dairy cows with different abilities to consume large quantities of roughage : its impact on the milk production, and the reliability of the chemical fibre marker

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Maria Elisabeth Eklund; [2020]
    Nyckelord :chemical markers; chromium; chromium mordanted fibre; cobalt; concen-trate level; EDTA; iNDF; mean re-tention time; ethylenediaminetetraacetic acid; forage consumption; indigestible neutral detergent fibre; liquid digesta phase; MRT; rumen evacuation; sol;

    Sammanfattning : The objectives of the present master thesis were to investigate the passage rate among lactating Holstein and Swedish red dairy cows to investigate the hypotheses of: 1) The cows’ individual total mean retention time (TMRT) has a negative relationship to the cows’ individual forage intake capacity. 2) A reduced TMRT contributes to a reduced feed efficiency, but a higher milk yield. LÄS MER

  2. 2. Grovfoder till lågdräktiga dikor med speciellt fokus på fiber och protein

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Linn Frendberg; [2017]
    Nyckelord :Rörflen; ; NDF; ; iNDF; ; torrsiktning; ; partikelstorlek i träck;

    Sammanfattning : Till följd av ökande efterfrågan på betande nötkreatur och nötkött från nötkreatur uppfödda i Sverige har dikalvsproduktionen i Sverige ökat. För att möta behovet behöver produktionen öka ytterligare, vilket kräver en bättre ekonomisk lönsamhet för lantbrukare som håller dikor. LÄS MER

  3. 3. Rätt sort av timotej och rödklöver ger högst konsumtion av närproducerat foder

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern Sweden

    Författare :Elin Jonsson; [2010]
    Nyckelord :fibersmältbarhet; sortval; grovfoder; frivilligt foderintag; mjölkkor;

    Sammanfattning : Vallfoder är en stor och viktig del i mjölkkornas foderstat i norra Sverige. Produktion av ett högkvalitativt grovfoder är av stor vikt för att minimera behovet av inköpta kraftfoder. Kons dagliga konsumtion bestäms av hennes behov av näring och energi samt vilket foder hon erbjuds. LÄS MER

  4. 4. Kvalitetsförändringar hos rajsvingelsorterna Hykor, Perun och Paulita under första skörd

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production Ecology

    Författare :Karl-Fredrik Olsson; [2007]
    Nyckelord :rajsvingel; fenologisk utveckling; smältbar energi; fiberhalt; råprotein;

    Sammanfattning : Today, high-yielding leys of good quality are a must for Swedish dairy and beef enterprises if they are to become profitable. Thus, it is of interest to evaluate the quality of the recently released high-yielding Festulolium hybrids ((Festulolium braunii (K.Rich.) A. LÄS MER

  5. 5. Drankgivans och vallfoderkvaliténs effekt på konsumtion och produktion hos mjölkkor

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Monica Carlsson; [2007]
    Nyckelord :drank; vallfoder; vallfoderkvalitet; ko; kor; mjölkkor;

    Sammanfattning : The coproduct, dried distillers grains + solubles (DDGS) from ethanol production based on wheat contains much rumen degradable protein and fiber with low digestibility. To compliment this quality in an effective way a grass silage low in protein and much digestible fiber is needed. LÄS MER