Sökning: "icke g"
Visar resultat 1 - 5 av 296 uppsatser innehållade orden icke g.
1. Impact of nitrogen availability and nitrogen structural composition on fungal enzymatic activity and growth : how nutrient availability governs response and development of three saprotrophic Basidiomycetes
Master-uppsats, SLU/Dept. of Soil and EnvironmentSammanfattning : Fungi excrete a wide variety of extracellular enzymes to scavenge for nutrients, such as the often scarce yet essential nutrient nitrogen. All fungi produce highly specialized hydrolytic enzymes, e.g. peptidases, that depolymerize organic molecules. LÄS MER
2. Musik, en överlevnadsstrategi för svarta kroppar
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Högskolan för scen och musikSammanfattning : I åttonde klass gjorde vi en studieresa på Lindhagaskolan till Polen. Jag kommer inte ihåg så mycket av koncentrationslägren, utan mer några incidenter varav en, när en gumma kom fram och gapade ivrigt “picture picture”. Hon ställde sina två barn bredvid mig och började knäppa kort. LÄS MER
3. Variationer i estetiskt lyssnande : nio gymnasieelevers verkliggörande av Wéi biān sān jué
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Linnéuniversitetet/Institutionen för musik och bild (MB)Sammanfattning : Utifrån syftet att undersöka de variationer som finns i hur gymnasieelever lyssnar på musik presenterar detta arbete analyser av de beskrivningar som nio gymnasieelever gör av sina lyssningsupplevelser av qínstycket Wéi biān sān jué. Analyserna sker utifrån en syn på estetiska (icke-analytiska) lyssningsmodus som icke-dualistiska–något som lyssnare stämmer sig till och verkliggör snarare än lyssnar på. LÄS MER
4. Johannesört – effektiv behandling vid infektioner? : Medicinalväxten Hypericum perforatum L. och dess antibakteriella aktivitet mot multiresistenta Staphylococcus aureus
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Antibiotic resistance is a rapidly increasing and serious global problem, with infectious diseases currently being the second leading cause of death worldwide. The World Health Organization (WHO) has estimated that 700,000 people worldwide die each year as a result of antibiotic resistance, and this number is projected to rise to 10 million per year by 2050 if no action is taken. LÄS MER
5. Possible sugar substitutes to reduce sugar in bread : without affecting taste and quality
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The World Health Organization (WHO) is recommending a reduction of added sugars in food to decrease non-communicable diseases. This study was made in a collaboration with the bread company Pågen, who wants to reduce the added sugar, sucrose, to meet the recommendations from WHO and the consumer's wishes for less sugar in bread. LÄS MER