Sökning: "idrott och hälsa kost"

Visar resultat 1 - 5 av 118 uppsatser innehållade orden idrott och hälsa kost.

  1. 1. VAD LÄR VI OSS EGENTLIGEN : Får vi rätt kunskap för framtiden i idrott och hälsa?

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för pedagogiska studier (from 2013)

    Författare :Andreas Asker; [2023]
    Nyckelord :Subject knowledge; adult life; Transferable knowledge; Ämneskunskaper; Vuxenlivet; Överförbar kunskap;

    Sammanfattning : Syftet med denna uppsats är att kartlägga vuxna ungdomars upplevelser av skolämnet idrott och hälsa på gymnasial nivå. På vilket sätt har ämnet skapat en bra grund för framtiden och vad uppskattar man ha lärt sig för väsentlig kunskap för framtida aktiviteter för att bibehålla en hälsosam livsstil i vuxen ålder? Metoden som använts för denna studie är kvantitativa enkäter som är riktade mot unga vuxna som gått ur gymnasiet efter 2011. LÄS MER

  2. 2. ”Det ska vara stora tuttar, biceps och det är liksom den största röven man kan hitta” : Lärare och elever om kroppsideal i ämnet idrott och hälsa

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Linnéuniversitetet/Institutionen för idrottsvetenskap (ID)

    Författare :Erik Palmgren; Max Ahlin; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Syftet med studien är att undersöka lärares förutsättningar och villkor för att undervisa elever i idrott och hälsa inom området kroppsideal. Enligt undersökningar uppger ungdomar att kropp, vikt och utseende är märkbara stressfaktorer. LÄS MER

  3. 3. Hälsoundervisningen i gymnasieskolan : Uppfattningar av hälsoundervisningen i ämnetidrott och hälsa på gymnasiet

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Pedagogiska institutionen

    Författare :Willy Bergström; Oliver Höber; [2022]
    Nyckelord :Fysisk hälsa; gymnasieelever; idrott och hälsa; kost; psykisk hälsa;

    Sammanfattning : Syftet med det här examensarbetet var att undersöka gymnasieelevers uppfattningar om hälsoundervisning i idrott och hälsa samt hur de anser att undervisningen skulle kunna utvecklas på ett lärofrämjande sätt. För att besvara syftet valdes en kvalitativ metod i form av elevintervjuer. LÄS MER

  4. 4. "Idag har mat blivit något mycket mer jag kan se fram emot" : En kvalitativ intervjustudie om före detta elitidrottares tankar kring hälsa, mat och måltider.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Saga Georgsson; Marcus Andersson; [2022]
    Nyckelord :kost; kostvetenskap; mat; måltider; hälsa; idrott; elitidrott;

    Sammanfattning : BakgrundFysisk aktivitet ses vanligtvis som hälsosamt, men elitidrott kan i vissa fall vara tvärtom eftersom det vanligtvis medför en mycket stor belastning på kroppen och dessutom ställer stora krav på ätandet både vad gäller innehåll och tajming. Att avsluta en elitidrottskarriär kan därför föra med sig en del omställningar, inte minst när det gäller personens tankar kring hälsa, mat och måltider. LÄS MER

  5. 5. Påverkar intag av natriumbikarbonat eller alkalisk kost aerob respektive anaerob prestationsförmåga för friska individer? – en systematisk litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Människan i rörelse: hälsa och rehabilitering

    Författare :Zack Abelsson; Timmie Nilsson; [2022]
    Nyckelord :Laktat; träning; metabolisk alkalos; PRAL; Buffringskapacitet; syra-basbalans; Medicine and Health Sciences;

    Sammanfattning : Bakgrund: För att skelettmuskulaturen ska kunna kontraheras krävs energirika fosfatbindningar som heter adenosintrifosfat (ATP). För att tillgodose muskulaturens behov av energi finns 3 olika system, där det största, som producerar majoriteten av all ATP under vila och längre ansträngningar (>1 minut) är det aeroba systemet. LÄS MER