Sökning: "indikatorbakterie"

Hittade 4 uppsatser innehållade ordet indikatorbakterie.

  1. 1. Antimicrobial resistance in indicator Escherichia coli from small-scale swine herds in north-eastern Thailand

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :David Karlsson; [2016]
    Nyckelord :antimicrobial resistance; Thailand; Escherichia coli; swine; pig; indicator bacteria; minimum inhibitory concentration; extended spectrum beta-lactamase; multiresistance;

    Sammanfattning : Antimicrobial resistance (AMR) is a fast growing problem throughout the world, and as a consequence effective treatment of various infections is jeopardized. This results in prolonged illness and increased mortality amongst patients as well as increased health care costs. LÄS MER

  2. 2. Antimicrobial resistance in indicator Escherichia coli from medium-sized swine herds in North-eastern Thailand

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Matilda Halje; [2016]
    Nyckelord :antibiotic resistance; pigs; Thailand;

    Sammanfattning : Antimicrobial resistance (AMR) is a fast growing global threat in several perspectives. In medicine the antimicrobials are crucial in the treatment of some diseases and without the antimicrobials those diseases might be fatal. LÄS MER

  3. 3. Den bakteriologiska kvaliteten hos groddar : Vågar vi äta?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Elin Axelsson; [2013]
    Nyckelord :bakterier; gränsvärde; indikatorbakterie; kvantifiering; pastörisering;

    Sammanfattning : Groddar har blivit en mycket populär produkt bland konsumenter tack vare hälsofördelar som de har samt den stora variationsanvändningen i mat. Konsumenterna har dock på senare tid börjat bli försiktiga på grund av ett flertal sjukdomsutbrott som groddar har orsakat. LÄS MER

  4. 4. Att äta eller inte äta? : Mikrobiologisk och sensorisk analys av opastöriserade franska dessertostar

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Magnus Westling; [2013]
    Nyckelord :Livsmedelshygien; sensorik; Enterobacteriaceae; korrelationsanalys; indikatorbakterie;

    Sammanfattning : I denna undersökning testades hypotesen huruvida det går att uppskatta antalet bakterier med hjälp av människan som mätinstrument. Syftet var att se om det fanns några korrelationer mellan mikrobiologiska och sensoriska resultat från analyser av opastöriserade dessertostar. LÄS MER