Sökning: "instrument nutrition"

Visar resultat 1 - 5 av 30 uppsatser innehållade orden instrument nutrition.

  1. 1. Att förebygga undernäring hos äldre : En litteraturöversikt över sjuksköterskans erfarenheter

    Kandidat-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för hälsa, vård och välfärd

    Författare :Hanna Brännbacka; Maria Törnqvist; [2024]
    Nyckelord :Dokumentation; nutrition; riskbedömning; undernäring; äldre patienter;

    Sammanfattning : Bakgrund: Undernäring kan ge allvarliga konsekvenser för den äldre patienten. Tidigare forskning visar att äldre patienter upplever undernäring som skrämmande. Samtidigt finns en okunskap kring ämnet. Anhöriga vill delta i nutritionsvården. LÄS MER

  2. 2. Influence of Peristaltic Pump Tubes on Protein Particles Formation for Lipase Enzyme Therapeutic Protein

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Salah Elden Omer; [2023]
    Nyckelord :Dynamic Image analysis; Protein aggregation; Peristaltic pump tubing; Particle characterization; PVC tubing; Silicone tubing; Surfactant; QICPIC; Pharmaceutical technology; Biology and Life Sciences;

    Sammanfattning : Introduction: In Bio-pharmaceutical production, peristaltic pump tubing is considered one of the factors that influence protein aggregation. Background: Protein particles present challenges for the control and analysis of various manufacturing processes in the biopharmaceutical industry for their significant effects on safety and quality. LÄS MER

  3. 3. Evaluation of Fraction Effective Force during closed chain arm coordination tasks in able-bodied persons and athletes with cerebral palsy : An experimental cross-sectional study

    Master-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för fysiologi, nutrition och biomekanik

    Författare :Kajsa Samuelson; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Syfte och frågeställning Syftet med denna masteruppsats är att undersöka effekten av FEF vid genomförande av ettkoordinationstest i övre extremitet i sluten kedja i ett nyutvecklat instrument för att mäta krafti tre riktningar. Syftet är även att se om det finns någon signifikant skillnad mellan enreferensgrupp (AB) och en grupp paraidrottare med cerebral pares (CP). LÄS MER

  4. 4. Possible unexpected peaks from oil drop size measurements in milk

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Laura Schalkwijk; Rodrigo Olmedo Sotomayor; [2020]
    Nyckelord :laser diffraction; oil droplet size; milk; pasteurised milk; unexpected peaks; mastersizer; food engineering; livsmedelsteknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The shelf life of milk is amongst others dependent on the size of the oil droplets. These droplets can be measured using the laser diffraction (LD) technique. LD is a popular technique to measure particle size distributions (PSD) that has an outstanding broad measuring range capability, is easy-to-use and has a high reproducibility. LÄS MER

  5. 5. Shelf life of fresh-cut fruits and salad leaves treated with Pulsed Electric Field (PEF)

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Chandan Soni; [2019]
    Nyckelord :PEF; pulsed electric field; reversible electroporation; calorimeter; metabolic rate; shelf life; fresh commodities; food engineering; livsmedelsteknik; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Application of Pulsed Electric Field (PEF) treatment on five fresh commodities was analysed for the changes in the metabolic and physiological effects on their shelf life. Treatment parameters were optimised in order to achieve uniform electroporation on the samples, which was analysed by Propidium Iodide staining for the leaf samples. LÄS MER