Sökning: "intag"

Visar resultat 1 - 5 av 468 uppsatser innehållade ordet intag.

  1. 1. MINDRE RÖTT KÖTT - MILJÖ ELLER HÄLSOFRÅGA? : En enkätstudie om konsumenters upplevda kunskap om livsmedels påverkan på miljön.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap; Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Linnéa Eriksson; William Englund; [2020]
    Nyckelord :Miljö Hälsa Röttkött;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund Den svenska befolkningen äter nästan dubbelt så mycket rött kött än livsmedelsverkets rekommendationer. Då rött kött har stor påverkan på miljön kan ökad livsmedelskunskap leda till förbättrade matvanor ur ett miljöperspektiv. LÄS MER

  2. 2. Granskning av svenska matkassar – en kvantitativ tvärsnittsstudie om fettinnehåll och fettkvalitet i relation till de Nordiska Näringsrekommendationerna.

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Jennifer K. Sjögren; Matilda Lindblom; Sofia Nilsson; [2019-08-14]
    Nyckelord :Fett; fettkvalitet; mättat fett; energiintag; måltid; riskfaktor; matkassar; Nordiska Näringsrekommendationer;

    Sammanfattning : Program: Hälsopromotion KostvetenskapNivå: GrundnivåHandledare: Daniel ArvidssonExaminator: Agneta SjöbergAntal sidor: 30Termin/år: Vt2019.... LÄS MER

  3. 3. Från måltidsersättning till energireducerad kost

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Sarra Chebil; Hanna H Kvint; [2019-08-13]
    Nyckelord :bibehållen viktminskning; emotionellt ätbeteende; fetma; följsamhet; måltidsfrekvens; självrapportering; VLED; återhållsamt ätbeteende;

    Sammanfattning : Program: Hälsopromotionsprogrammet KostvetenskapNivå: GrundnivåHandledare: Lena GripetegExaminator: Christina BergAntal sidor: 34 (inklusive bilagor)Termin/år: Vt 2019.... LÄS MER

  4. 4. Varför äter ungdomar så lite frukt?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Rebecca Lundh; Isabella Vesala; [2019-08-12]
    Nyckelord :Attityder; Beteenden; Frukt; Fruktintag; Gymnasieelever; Hälsofrämjande; Theory of Planned Behaviour; Tillgänglighet;

    Sammanfattning : Program: Hälsopromotionsprogrammet inr. KostvetenskapNivå: GrundnivåHandledare: Christina BergExaminator: Mia PrimAntal sidor: 32 (inklusive bilagor)Termin/år: Vt/2019... LÄS MER

  5. 5. Ger en ketogen kost en högre viktnedgång för personer med övervikt-fetma

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Pernilla Börjesson; Christine Ullholm; [2019-06-25]
    Nyckelord :fetma; ketogen; lågkolhydrat; viktminskning; övervikt; obesity; overweight; ketogen; low carbohydrate; weight loss;

    Sammanfattning : SammanfattningTitel: Ger en ketogen kost en högre viktnedgång för personer med övervikt-fetmajämfört med en måttlig lågkolhydratkost?- En systematisk översiktsartikelFörfattare: Pernilla Börjesson och Christine UllholmHandledare: Ingrid LarssonExaminator: Klara SjögrenLinje: Dietistprogrammet, 180/240 hpDatum: 2019-05-29----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Bakgrund: En av grundstenarna i livsstilsintervention för behandling av fetma är energireducerad kost. En av dessa kostförändringar som är vanliga att göra är en minskning av sitt intag av kolhydrater. LÄS MER