Sökning: "inulin"
Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade ordet inulin.
1. Possible sugar substitutes to reduce sugar in bread : without affecting taste and quality
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The World Health Organization (WHO) is recommending a reduction of added sugars in food to decrease non-communicable diseases. This study was made in a collaboration with the bread company Pågen, who wants to reduce the added sugar, sucrose, to meet the recommendations from WHO and the consumer's wishes for less sugar in bread. LÄS MER
2. Green Coacervates for Pharma and Food
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Anionic biosurfactant-cationic biopolymer systems were investigated to identify and characterize a coacervation window. The characterization of the systems was performed with dynamic light scattering, small angle x-ray scattering and in-situ ellipsometry. LÄS MER
3. Kan supplementering med inulin eller oligofruktos minska aptiten hos personer med övervikt eller fetma?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicinSammanfattning : Sammanfattning Titel: Kan supplementering med inulin eller oligofruktos minska aptiten hos personer med övervikt eller fetma? - En systematisk översikt Författare: Johanna Aula och Ninni Nilsson Handledare: Sofia Klingberg Examinator: Klara Sjögren Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2021-05-25 ___________________________________________________________________________ Bakgrund: Övervikt och fetma är ett stort folkhälsoproblem. Det förknippas med förtidig död och ett flertal sjukdomar. LÄS MER
4. Användningen av pro- och prebiotika till häst
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Hästen får största delen av sin energi genom mikrobernas fermentationen av fiber i grovtarmen. Miljön i grovtarmen är känslig och tillstånd som kolik, kolit och diarré hos häst har kunnat associeras till en obalans i grovtarmens bakterieflora. LÄS MER
5. Från djurriket till det nya gröna : En produktutveckling av växtbaserad och allergivänlig chokladmousse
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER