Sökning: "jäsning"

Visar resultat 1 - 5 av 18 uppsatser innehållade ordet jäsning.

  1. 1. Effekten av flyktiga fettsyror (VFA) på tillväxten av mikroalger

    M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Raghad Kattan; Lina Kaakeh; [2023]
    Nyckelord :Mikroalger; anaerob jäsning; VFA; avloppsvatten;

    Sammanfattning : Anaerob jäsning antas vara en bra och effektiv metod för behandling av organiskt avfall. Avloppsvatten från denna process är mer utmanande beroende främst på dess höga innehåll av bland annat flyktiga fettsyror (VFA). LÄS MER

  2. 2. Complementary porridge based on pearl millet and cow pea : the effect of traditional processing techniques and cooking methods on pasting properties and in vitro starch digestibility

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Signe Christerson; [2023]
    Nyckelord :Cow pea; pearl millet; traditional processing techniques; germination; fermentation; soaking; pasting properties; starch digestibility; energy density;

    Sammanfattning : In Mozambique, malnutrition in children under 5 years is a serious concern. The condition is thought to be owing to nutritionally inferior diets and improper feeding practices on a mainly cereal-based diet, where porridges from millet- and legume-flours constitute the major staple food. LÄS MER

  3. 3. Produktion av polyhydroxialkanoater (PHA) med Bacillus megaterium

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Shahdokht Arab Goueini; [2021]
    Nyckelord :Bacillus megaterium; biopolymerer; polyhydroxialkanoater; polyhydroxibutyrat;

    Sammanfattning : Plastproduktionen och användningen av plast ökar varje år i hela världen och detta är ett av världens största problem. Plaster är ett svårnedbrytbart ämne och processen kan ta hundratals år. Detta leder i sin tur till att plastackumuleringen orsakar skadlig påverkan på klimat, miljö och människor. LÄS MER

  4. 4. Hur påverkas bakegenskaper, smak, utseende och textur på glutenfritt bröd vid tillsats av broccolipulver?

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Jenny Sander; Karina Nilsson; [2019]
    Nyckelord :Broccolipulver; glutenfritt bröd; bakegenskaper; glutenfri; celiaki; konventionell jäsning; surdegsjäsning; surdegskultur; livsmedelsteknik; food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Produktionssvinnet för livsmedel i Sverige är cirka 300,000 ton per år. Då befolkningen ökar behöver jordens resurser användas mer effektivt. Broccoli odlas framförallt i södra Sverige och det lämnas kvar så mycket som två tredjedelar på fälten. LÄS MER

  5. 5. Attitudes to feed fermentation for aflatoxin management in maize in Kenya : investigating aflatoxin reduction by yeast-fermentation

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Everlyne Hayo; [2018]
    Nyckelord :feed safety; food safety; dairy production; aflatoxin; contamination; maize; fermentation; yeast; Kasarani; Kisumu;

    Sammanfattning : Aflatoxins are toxins produced by certain strains of fungi belonging to the species Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus during infection in the field, post-har-vest, storage and processing. Aflatoxins are found especially in maize and also carry over into milk when contaminated feeds are fed to dairy cows. LÄS MER