Sökning: "jäsning"

Visar resultat 1 - 5 av 15 uppsatser innehållade ordet jäsning.

  1. 1. Hur påverkas bakegenskaper, smak, utseende och textur på glutenfritt bröd vid tillsats av broccolipulver?

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Jenny Sander; Karina Nilsson; [2019]
    Nyckelord :Broccolipulver; glutenfritt bröd; bakegenskaper; glutenfri; celiaki; konventionell jäsning; surdegsjäsning; surdegskultur; livsmedelsteknik; food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Produktionssvinnet för livsmedel i Sverige är cirka 300,000 ton per år. Då befolkningen ökar behöver jordens resurser användas mer effektivt. Broccoli odlas framförallt i södra Sverige och det lämnas kvar så mycket som två tredjedelar på fälten. LÄS MER

  2. 2. Attitudes to feed fermentation for aflatoxin management in maize in Kenya : investigating aflatoxin reduction by yeast-fermentation

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Everlyne Hayo; [2018]
    Nyckelord :feed safety; food safety; dairy production; aflatoxin; contamination; maize; fermentation; yeast; Kasarani; Kisumu;

    Sammanfattning : Aflatoxins are toxins produced by certain strains of fungi belonging to the species Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus during infection in the field, post-har-vest, storage and processing. Aflatoxins are found especially in maize and also carry over into milk when contaminated feeds are fed to dairy cows. LÄS MER

  3. 3. Brödrester till bioetanol och djurfoder

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Eh Hser Nay Theimya; [2018]
    Nyckelord :Bioethanol; liquefication; fermentation; animal feed; Bioetanol; förvätskning; fermentering; djurfoder;

    Sammanfattning : Idag produceras bioetanol från grödor som sockerrör, majs, vete osv. Det är ett etiskt dilemma att använda potentiell mat för produktion av bränsle när det samtidigt som det råder matbrist i många länder. En bättre lösning är att använda restprodukter istället. I projektet utnyttjades restprodukter som bröd. LÄS MER

  4. 4. Non-alcoholic beer with maltose negative yeast strain Saccharomycodes ludwigii

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Lucas Lissner; [2018]
    Nyckelord :Non-alcoholic beer; Saccharomycodes ludwigii; Changed mashing; food technology; livsmedelsteknologi; Chemistry; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Non-alcoholic beer is gaining more attention in the brewing industry due to the negative health and economic consequences of alcohol consumption, even smaller microbreweries are showing interest in the production of non-alcoholic beer. Producing non-alcoholic beer has been restricted to the large breweries due to the special equipment needed and the high investment costs, but by using biological methods the process can be adapted to a traditional brewing setup. LÄS MER

  5. 5. Co-pretreatment of spruce and poplar for ethanol production - Effects of mixed feedstocks on pretreatment and enzymatic hydrolysis efficiency

    Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)

    Författare :Hanna Jovanovic; [2017]
    Nyckelord :Biofuels; Bioethanol; Second generation bioethanol; Poplar; Spruce; Enzymatic hydrolysis; Pretreatment; Lignocellulose; Chemical Engineering; Kemiteknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Oil is very important for today’s society and the transportation sector is almost completely dependent on this material. Unfortunately, it affects the level of greenhouse gases negatively which in turn contribute to global warming. LÄS MER