Sökning: "juverfjärdedel"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet juverfjärdedel.

  1. 1. Milking routines, milk yield and udder health on smallholder dairy farms in Baringo, Kenya

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Maja Forssell; [2018]
    Nyckelord :milk yield; milking routines; somatic cell count SCC ; udder health; management; hygiene; market; pH;

    Sammanfattning : The aim of the project was to investigate possible differences in milking rou-tines, milk yield and udder health between smallholder dairy farms in the highlands (HL) and lowlands (LL) in Baringo county, Kenya, and identify management aspects that could be improved to increase milk yield. The ob-jective was further to study milk handling practices of primary dairy cooper-atives in Baringo and to describe challenges they are facing. LÄS MER

  2. 2. Hur oberoende är de enskilda juverdelarna hos en mjölkko?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Therese Östlund; [2011]
    Nyckelord :mjölk; juverfjärdedel; oberoende;

    Sammanfattning : Mastit är en sjukdom som leder till stora problem i svenska mjölkkobesättningar. De flesta mastiter är subkliniska inflammationer som ofta inte upptäcks på grund av avsaknaden av synliga sjukdomssymtom, men där SCC är förhöjt och mjölkkvaliteten försämrad precis som vid klinisk mastit. LÄS MER

  3. 3. Day to day variation in milk composition at udder quarter level

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Lisa Andrée; [2009]
    Nyckelord :mjölk; mjölksammansättning; protein; laktos; fjärdedelsnivå; milk composition; udder quarter level;

    Sammanfattning : Syftet med försöket har varit att utröna hur den naturliga variationen ser ut från dag till dag imjölk från separata juverdelar och hur sammansättningen i mjölken skiljer sig inom kor medolika juverhälsa. I den här studien användes 10 kor från Sveriges Lantbruks Universitet sommjölkades kontinuerligt, 2 gånger per dag i 21 dagar på juverfjärdedelsnivå. LÄS MER

  4. 4. Mjölkningsfrekvensens inverkan på mjölkfettets kvalitet

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Anna-Karin Båvius; [2006]
    Nyckelord :mjölkkor; mjölkkvalitet; mjölkningsfrekvens;

    Sammanfattning : The milk production has developed rapidly the last years. The milk production per cow is increasing and the production units are larger with an increasing number of animals and a decreasing number of workers. Many milk producers invest in automatic milking systems (AM) to meet this change. LÄS MER

  5. 5. A comparison between bulk tank milk samples and individual milk samples from dairy herds in Uruguay

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Microbiology

    Författare :Anneli Axelsson; [2004]
    Nyckelord :mastitis; sub-clinical mastitis; bulk tank milk; Uruguay;

    Sammanfattning : Uruguay is situated between Argentina and Brazil in eastern South America and is the main exporting country of milk and milk products in the region. Thus, the dairy industry is of great economic importance to Uruguay. Mastitis is an inflammatory reaction of the mammary gland, which has significant health and economic implications. LÄS MER