Sökning: "kök miljö"

Visar resultat 1 - 5 av 27 uppsatser innehållade orden kök miljö.

  1. 1. "Blott Sverige svenska krusbär har" : En kvalitativ studie om nation branding av svensk måltidskultur

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för marknadsföring (MF)

    Författare :Jogér Sebastian; [2022]
    Nyckelord :turism; måltidsturism; marknadsföring; måltidskultur; kultur; mat; foodie; nation branding; storytelling; profilering;

    Sammanfattning : This candidate thesis contains a qualitative study of how Sweden markets its gastronomicculture internationally through nation branding. The study was conducted through adeductive research approach. Through nation branding, Sweden has become the new, littlestar on the gastronomic world scene. LÄS MER

  2. 2. House of the Footbridge

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Klara Rubensson; [2022]
    Nyckelord :Arboga; medborgarhus; översvämning; naturspång;

    Sammanfattning : BACKGROUNDThe new footbridge is located a short walk from the medieval city center in Arboga. The idea of a pedestrian overcrossing was a result of a group project during the fall semester; a solution that reactualizes the creek Arbogaån which lost its role as a vital social function for the industries when the canal was built in the 17th century. LÄS MER

  3. 3. Avvikelser vid projektering av installation och inredning i kök : En analys av uppkomna avvikelser vid planering, projektering och produktion av köksinredning och vitvaror i nyproduktion av bostäder

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Byggteknik och byggd miljö

    Författare :Theodor Sandin; Viktor Forsmark; [2022]
    Nyckelord :Avvikelser; kök; passbitar; projekteringsfel; bygghandling; relationshandling; byggsektorn; köksleverantör; IFC; VDC; ICE;

    Sammanfattning : Inom byggsektor orsakar fel, skador och brister extrakostnader på mellan 83 och 111 miljarder kronor varje år. De kostnaderna grundar sig ofta i fel som kan ses som små och därmed lätta att åtgärda på plats, men som när de adderas ihop innebär stora konsekvenser. LÄS MER

  4. 4. Undersökning av möjligheter för FSC och PEFC certifiering : Möjligheter och rekommendationer för FSC and PEFC-certifiering av Nobias verksamhet

    M1-uppsats,

    Författare :Victor Werneskog; Erik Randow; [2021]
    Nyckelord :Forest Stewardship Council; Programme for the Endorsment of Forest Certification; Chain of Custody; Due Diligence; Certifiering; hållbarhet; standard;

    Sammanfattning : Nobia AB i Tidaholm tillverkar kompletta kök till privatpersoner och byggprojekt. I samhället har hållbarhetstänket ökat markant vilket betyder att kunderna ställer högre krav på det de konsumerar. LÄS MER

  5. 5. Varför äts maten inte upp?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Yuriko Fujita Friedrich; [2020-08-05]
    Nyckelord :Den medvetna måltiden; FAMM; matsvinn; måltidsprocessen; tallrikssvinn;

    Sammanfattning : Cirka en tredjedel av maten i världen idag slängs som matsvinn och detta anses som en stor problematik inom hållbar utveckling. I slutet på 2019 kom ut remissen med de reviderade råden om måltider på sjukhus. I remissen läggs det särskilt tonvikt på personcentrerade måltider samt miljö och hållbarhet. LÄS MER