Sökning: "kök"
Visar resultat 1 - 5 av 225 uppsatser innehållade ordet kök.
1. Designelement och märkningar inom kökssektionen : EN STUDIE AV KÖKETS FÖRBRUKNINGSVAROR KOPPLAT TILL HÅLLBAR KONSUMTION OCH PRODUKTION
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)Sammanfattning : Plastprodukter är ett stort miljöproblem, där en stor mängd fortfarande finns kvar i naturen och kan skada både marina djur och hela ekosystem. Kemikalier och tillsatser i plastmaterial utgör potentiella risker för både miljön och vår hälsa. LÄS MER
2. Kitchen for Homes : Ett nytt kökssystem för hemmiljöer
Kandidat-uppsats, Konstfack/Inredningsarkitektur & MöbeldesignSammanfattning : ”Kitchen for Homes” vill gå i polemik med det moderna västerländska kökets permanens och materialitet. Genom att utmana normerna kring hur våra kök konstrueras, men bibehålla de standardiseringar för till exempel vitvaror, ges användaren en byggsats av komponenter för att enkelt på egen hand bygga sitt egna kök. LÄS MER
3. Återvinningsmaskin för Primus Gasbehållare
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : Sedan 1800-talet har det svenska företaget Primus AB legat i framkant i utvecklingen av portabla kök. De har idag ett brett utbud av produkter inom outdoor-segmentet, bland annat gasoldrivna campingkök och tillhörande gasolbehållare. LÄS MER
4. Att nära relationer : en utforskande studie om samstyrning av en kort matkanal
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : I denna uppsats undersöker jag Stadsdelsmat, en modell för ett alternativt matsystem. Modellen syftar till att skapa en kort matkanal med närmare relationer mellan matens s.k. tre roller, nämligen medlemmar, kök och jordbruk, där dessa har möjlighet till medbestämmande i det lokala matsystemet. LÄS MER
5. Mechanisms to enable operational efficiencies in a virtual context
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Title: Mechanisms to enable operational efficiencies in a virtual context Seminar date: 1st of June 2023 Course: FEKH99, Bachelor Degree Project in Entrepreneurship and Innovation, 15 University Credit Points Authors: Morgan Bryer, Nathan Nilsson, Anton Palmen ´ Supervisor: Ziad El-Awad, Lund University Keywords: Virtual kitchens, Operational Mechanisms, Operational Efficiency, Business Model Canvas, Virtuality Research question: Research how the internal mechanisms of virtual restaurants enable high operational efficiency Purpose: On paper, virtual kitchens are more effective and profitable business ventures than traditional restaurants. The purpose of this thesis is to evaluate the internal mechanisms that enable operational efficiencies in virtual restaurants. LÄS MER