Sökning: "kökschef"
Hittade 5 uppsatser innehållade ordet kökschef.
1. Reflektioner från beslutsfattare inom offentlig måltidsservice : Arbetet med införande av vegetarisk kost i grundskolan
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Sverige har efter lång samhällsutveckling fått lagkrav på grundskolemåltider som ska vara gratis och näringsrik. Offentlig måltidsservice utvecklar de måltiderna med införande av vegetarisk kost utifrån riktlinjer från politik och myndigheter. LÄS MER
2. Work-life Balance: ett lyckat recept? : En kvalitativ studie om kockars förutsättningar att balansera arbetsliv och privatliv
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Besöksnäringen har historiskt sett lidit av hög personalomsättning och idag är efterfrågan på kvalificerade kockar stor. Studier visar att Work-life Balance, som belyser betydelsen av anställdas balans mellan arbetsliv och privatliv, är en central variabel kopplad till anställdas intentioner att stanna inom eller lämna en organisation. LÄS MER
3. Ledarens roll i ett restaurangkök ur ett arbetspresterande perspektiv : Ett samband mellan ledarskap och aspekter som påverkar prestationsförmåga
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
4. Entertastement : fine dining- restaurangers arbete med gästernas helhetsupplevelse.
Magister-uppsats, Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)Sammanfattning : Syftet med denna uppsats är att beskriva och analysera hur utvalda fine dining-restauranger arbetar med att skapa helhetsupplevelser för gästen. Vidare vill vi om möjlighet ges, även ge rekommendationer till hur andra företag i andra branscher kan arbeta för att tillämpa ett likande framgångsrecept. LÄS MER
5. Förväntningar på ledare inom restaurangbranschen
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Uppsatsen syftar till att undersöka förväntningarna hos framtidens arbetskraft och dess tankegångar gällande ledarskap inom restaurangbranschen. I bakgrunden behandlas bland annat ungdomsledarskap. Där är det likt många andra ledarskapsteorier viktigt att vara en förebild och på ett humanistiskt sätt leda en grupp till framgång. LÄS MER