Sökning: "köksredskap"

Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser innehållade ordet köksredskap.

  1. 1. Utveckling av köksredskap : Omrörare som underlättar arbetet i köket

    M1-uppsats, KTH/Produktionsutveckling

    Författare :Ebru Bircan; Garabet Wartan; [2023]
    Nyckelord :CAD; Project plan; Project base; Product development; Construction; CAD; Projektplan; Project base; Produktutveckling; Konstruktion;

    Sammanfattning : Detta examensarbete syftar till att ta fram ett produktförslag för att utveckla en batteridriven omrörare som saknas på marknaden. Målet med projektet var att skapa en självverkande omrörare som underlättar arbetet i köket genom att effektivisera och förenkla matlagningen när det kommer till omrörning av livsmedel i kastruller och liknande. LÄS MER

  2. 2. Hur skapas meningsfullhet med AKK i anpassad grund- och gymnasieskola? : - Intervjustudie med fokus på lärares tankar

    Magister-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för utbildning, kultur och kommunikation

    Författare :Annika Engelcrona; Ulrika Peterson; [2023]
    Nyckelord :alternativ kompletterande kommunikation; AKK; anpassad grund- och gymnasieskola; begriplighet; hanterbarhet; meningsfullhet; KASAM;

    Sammanfattning : Det behövs en god lärmiljö som är anpassad utifrån elevernas behov för att elever ska lära och utveckla sina kunskaper (Skolverket, 2022). För bästa förutsättningar till lärande behöver eleverna känna KASAM som står för Känsla Av SAMmanhang. LÄS MER

  3. 3. Framtagning av lådorganisering för höga kökslådor

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

    Författare :Si Vay Nguyen; [2022]
    Nyckelord :Product Development; Design; Concept; Kitchen Drawers; Produktutveckling; Design; Koncept; Kökslådor;

    Sammanfattning : Köket är en samlingsplats där familj och vänner kan umgås. Det är även här större delen av matlagningen sker. Att laga en måltid kan både upplevas som tidskrävande och stressigt. Genom att ha ordning och reda bland köksredskap och matvaror kan tiden sparas in på att inte behöva gå och leta runt i köket. LÄS MER

  4. 4. The risk of handling poultry meat with Campylobacter jejuni from the consumer's perspective

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Daniel Eriksson; [2021]
    Nyckelord :Campylobacter jejuni; ST-257; ST-918; cross-contamination; chicken meat;

    Sammanfattning : Campylobacteriosis is the most reported gastrointestinal infection in humans, within the EU, since 2005. Campylobacteriosis is a zoonosis and caused by Campylobacter spp. Poultry is believed to be a vehicle for human exposure to Campylobacter. Foodborne outbreaks of campylobacteriosis have been connected to private households. LÄS MER

  5. 5. Sustainable Dishware - design for a circular economy in the furniture industry

    Master-uppsats, Lunds universitet/Industriell Produktion

    Författare :Charlotte Mura; [2021]
    Nyckelord :Dishware Circular economy Biobased polymers Design Sustainability; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Att skapa en cirkulär ekonomi med hållbara produkter är en nödvändighet för dagens samhälle, särskilt kopplat till de klimatutmaningarna som vi har idag från bland annat överkonsumtion och dålig hantering vid slutet av produkternas livslängd. Projektet fokuserar på att ta fram en produkt som gjorts på återvunna material och att utmana tidigare materialbegränsningar. LÄS MER