Sökning: "kött etik"

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden kött etik.

  1. 1. Djur, natur och miljöstraffrättens antropocentriska struktur - En moralfilosofisk utvärdering av miljöstraffrätten och dess framtid

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Juridiska institutionen; Lunds universitet/Juridiska fakulteten

    Författare :Erik Renell; [2020]
    Nyckelord :straffrätt; miljöstraffrätt; miljörätt; rättsfilosofi; moralfilosofi; miljöetik; Law and Political Science;

    Sammanfattning : The environmental and climate crisis deteriorates every year. Human activities keep increasing the average temperature of our planet and as a consequence, global environmental systems have been put out of balance. LÄS MER

  2. 2. Reducing meat consumption : a mixed methods study investigating attitudes of young adult omnivores

    Master-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Dimah Albenny; [2020]
    Nyckelord :Negative effects; Reduction of meat consumption; Meat alternatives; Expected liking; Consumer willingness; Diet habits and attitudes; Motivation toward meat consumption.; Negativa effekter av köttkonsumtion; Minskning av köttkonsumtion; Köttalternativ; Förväntade åsikter; Kostvanor och attityder; Motivation att minska köttkonsumtion;

    Sammanfattning : Background Meat is one of the most nourishing and highly consumed foods, but the controversy around theconsumption of meat products, and the negative effects around the consumption of meatproducts led to increased scholarly attention on the user willingness to alter their meatconsumption. In Sweden, a guideline by the Livsmedelsverket (The Swedish National Food Agency) in 2015 encouraged people to consume less red and processed meat. LÄS MER

  3. 3. Etiska aspekter på grishållning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Alexandra Granlund; [2019]
    Nyckelord :utilitarismen; djurrättighetsetiken; rättfärdiga; grishållning; etik; gris; kött;

    Sammanfattning : Grisen har sedan långt tillbaka i tiden varit en viktig källa till kött för människan och än idag är griskött populär mat i stora delar av världen. Till skillnad från exempelvis får och kor, som hålls för såväl kött som ull respektive mjölk, hålls grisar med det primära syftet att förse människan med produkter från dess döda kropp. LÄS MER

  4. 4. Kognitiv dissonans– vad ligger till grund för att behandla djur olika?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Helena Lyngemark; [2018]
    Nyckelord :djuretik; etik; kognitiv dissonans; kött; vegan; vegetarian;

    Sammanfattning : Cognitive dissonance is a psychological concept which describes a feeling of discomfort thatcan occur when your actions differ from your feeling of what is right to do. This essay aimsto immerse in this subject due to my interest in how this phenomenon arises. LÄS MER

  5. 5. Fläska på eller skära ned? : - om några högstadieelevers tankar kring etik, hållbarhet och köttkonsumtion

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Institutionen för naturvetenskapernas och matematikens didaktik

    Författare :Jonatan Thalén; [2018]
    Nyckelord :hem- och konsumentkunskap; dilemman; undervisning;

    Sammanfattning : Denna studie har syftat till att ta reda på hur högstadieelever tänker kring en eventuell neddragning av sin köttkonsumtion samt om de upplever att de blir utmanade i skolämnet hem- och konsumentkunskap att göra så. Tre semistrukturerade intervjuer med totalt sju elever har gjorts vartefter det inspelade materialet transkriberats, analyserats och sedan strukturerats i teman. LÄS MER