Sökning: "kött"
Visar resultat 1 - 5 av 493 uppsatser innehållade ordet kött.
1. Kött, Genus och Crossfit
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för globala studierSammanfattning : While meat is a great source of protein that brings satisfaction to people worldwide, it also presents a significant global challenge. Statistics have shown that men consume more meat than women, which can be understood through the performance of gender which occurs in our society. Women are more open to try plant based food in comparison to men. LÄS MER
2. Skatteväxling för en hållbar livsmedelskonsumtion och dess fördelningseffekter
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för nationalekonomi med statistikSammanfattning : Svenskarnas nuvarande diet ger upphov till stora klimatavtryck och i en tid där världen ställer om till en hållbar framtid hade en mer växtbaserad kost varit önskvärd. Denna uppsats presenterar en skatteväxlingsmodell vars syfte är att främja mer klimatvänliga livsmedel och samtidigt är någorlunda inkomstneutral för statsbudgeten. LÄS MER
3. Användning av kalvningssystem i svensk dikalvsproduktion
Master-uppsats, SLU/Department of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Dikons uppgift är att föda upp friska kalvar som växer och producerar bra kött. Inhysning och skötselrutiner kring kalvning är därför en central del dikalvsproduktionen för att ge kalven en bra start i livet. LÄS MER
4. Hundägares motivation till utfodring med färskfoder och deras inställning till sterilisering av foder: en enkätstudie
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Att utfodra sin hund med färskfoder, även känt som Raw meat based diets (RMBD), har ökat i popularitet de senaste åren. Förespråkare av dieten menar att den är överlägsen traditionella våt- och torrfoder gällande näringsinnehåll och positiva effekter på hundens hälsa. LÄS MER
5. Vegetarisk mat i Hem- och konsumentkunskap : En kvalitativ intervjustudie om lärarnas uppleveser kring vegetarisk mat i HKK
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund För högt intag av rött kött ökar risken för att drabbas av vissa cancersjukdomar samt hjärt- och kärlsjukdomar. Internationella studier har visat att intaget av rött kött är för högt medan frukt och grönt är för litet, i förhållande till rekommenderat intag. LÄS MER