Sökning: "kött"
Visar resultat 6 - 10 av 494 uppsatser innehållade ordet kött.
6. Gör gött med svenskt kött? : En multimodal kritisk diskursanalys om hur Scan och Kronfågel använder sig av svenskhet i deras reklamfilmer
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskapSammanfattning : Syftet med studien är att undersöka hur Scan och Kronfågel använder sig av svenskhet i deras reklamfilmer. Med hjälp av en multimodal kritisk diskursanalys kommer vi analysera hur svenskhet används av företag i ett kommersiellt syfte. LÄS MER
7. Är det fel att konsumera fabriksproducerat kött enbart för att förbättra sin egen smakupplevelse? : En utvärdering av Alastair Norcross argument
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Filosofiska institutionenSammanfattning : The purpose of this essay is to evaluate Alastair Norcross's arguments from the text Puppies, Pigs and People: Eating Meat and Marginal Cases. In short, Norcross argues that it is wrong for humans to consume factory-produced meat, solely to enhance their taste experience, because of the suffering the animals are subjected to. LÄS MER
8. Förutsättningar och begränsningar enligt upphandlingsregelverket för upphandlande myndigheter vid upphandling av livsmedel : Prioritering av svenskt kött i offentlig upphandling; En rättslig analys
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för ekonomi, geografi, juridik och turismSammanfattning : .... LÄS MER
9. Ökade matprisers effekt på konsumtionsvanor : En kvantitativ enkätstudie
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund: På ett år har svenska matpriserna ökat med 22% i samband med en skakig omvärld. Tidigare studier har påvisat att ökade matpriser minskar konsumtionen av många livsmedel, där det finns en koppling till socioekonomisk status. LÄS MER
10. Hur näringsriktiga är hemlevererade matkassar i förhållande till näringsrekommendationer? : - En kvantitativ studie.
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Användandet av matkassar ökar i välutvecklade länder, såväl som förekomsten av kostrelaterade sjukdomar såsom övervikt. Tidsbrist och mental belastning kan vara hinder för att laga hälsosam mat hemma, därav kan hemlevererade matkassar vara användbara för att möjligtvis få hem näringsrika måltider i stället för att köpa ohälsosam mat. LÄS MER