Sökning: "köttbullar"

Visar resultat 1 - 5 av 15 uppsatser innehållade ordet köttbullar.

  1. 1. UNGDOMARS SYN PÅ HEMLAGAD MAT & GEMENSAMMA MÅLTIDER : En kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Ida Winqvist; Frida Landskog Serra; [2022]
    Nyckelord :Commensality; Gemensamma måltider; äta tillsammans; mat; kost; ungdomar; ungdomars syn på mat;

    Sammanfattning : Bakgrund: Mat och måltider kan intas på olika sätt; med familjen, med vänner eller ensam. Familjemåltider och kompismåltider är två olika typer av måltider som ungdomar naturligt har i sin vardag. Forskning menar att familjemåltider värderas högt medan kompismåltiderna är ett sätt att umgås och skapa relationer med kompisar. LÄS MER

  2. 2. Hur ser matkonsumtionen ut för barn i åldrarna 6-8 år i skolan och på fritidsverksamheten? : En enkätstudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Sandra Mellgren; Emma Holmborn; [2022]
    Nyckelord :mat; skola; matkonsumtion; barn; 6-8 år; enkät; fritidsverksamhet;

    Sammanfattning : Bakgrund Resultatet från Riksmaten – Barn 2003 konstaterade att barn i Sverige äter för mycket mättat fett, samt söta och salta livsmedel. Skolan är en plats som möjliggör tidig grundläggning av hälsosamma matvanor. Att tidigt i livet ha möjlighet att etablera hälsosamma matvanor kan påverka framtida livsmedelsval. LÄS MER

  3. 3. Dynamically predicted shelf-life label in minced meat product: A consumer-driven design and analysis

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Elsa Safira Kinanti; [2021]
    Nyckelord :dynamically predicted shelf-life label; first moment of truth; intelligent packaging; second moment of truth; usability test; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Dynamically predicted shelf-life label (DPSL) has been discussed to be one of the solutions to curb meat waste. Therefore, the research about the DPSL label and the perceptible information obtained by minced meat consumers is conducted. LÄS MER

  4. 4. "Kofta, qofte, köttbullar, köttbullar! Spagetti" : Kommunikativa redskap i förskolans värld.

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Halmstad/Akademin för lärande, humaniora och samhälle

    Författare :Malin Karlsson; Marina Nilsson; [2020]
    Nyckelord :Artefakt; flerspråkighet; förskola; interaktionsanalys; kommunikativa redskap; sociokulturellt perspektiv; språkutveckling; videoobservation;

    Sammanfattning : Studiens syfte är att undersöka hur pedagoger erbjöd kommunikativa redskap och artefakter som stöd i barns språkutveckling och kommunikation. Frågorna för den här studien var ”Hur skapas språkpraktiker i förskolan? Hur använder sig barnen av kommunikativa redskap som ett stöd i sin språkutveckling?”. LÄS MER

  5. 5. Förändringar av kvalitetsparametrar i frityrolja vid tillagning av köttbullar : Examensarbete i Kemi 15 hp

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Linnéa Lendrop; [2020]
    Nyckelord :Frying oil; Meatballs; Free Fatty Acids; Anisidine Value; Total Polar Materials; Agtron Value; Frityrolja; Köttbullar; Fria fettsyror; Anisidinvärde; Total Polar Materials; Agtronvärde;

    Sammanfattning : Detta arbete undersöker förhållandet mellan kvalitetsparametrar i frityrolja, såsom halten fria fettsyror (FFA), anisidinvärdet (AV) och %TPM (Total Polar Materials) samt Agtronvärdet hos köttbullar efter fritering. Kvalitetsparametrar hos frityrolja, såsom primära och sekundära oxidationsprodukter, kan mätas för att utvärdera oljans kvalitet då nivåerna ofta ökar i samband med oljans användning. LÄS MER