Avancerad sökning

Visar resultat 11 - 15 av 66 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 11. Mjölkkor i köttdisken? : En flermetodsstudie om konsumentens och producentens tankar kring nötkött samt hur alternativ produktion går till och smakar.

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Rosanna Åhlgren; [2021]
    Nyckelord :Nötkött; Mjölkko; Konsument;

    Sammanfattning : Bakgrund Det har kommit nya rekommendationer om minskad köttkonsumtion, för hälsan och en hållbar produktion. Kött har funnits i kosten länge och innehåller hög-kvalitéts protein. Samtidigt har medvetenheten kring hållbar köttkonsumtion ökat bland konsumenter. LÄS MER

  2. 12. Menydesign för minskad köttkonsumtion : Kockars praktiska strategier

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Hugo Mattelin; Carl Mattelin; [2021]
    Nyckelord :Köttkonsumtion; pris-incitament; menydesign; trender; vegetarian; vegan; strategier; portionering.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 13. Mer vegetarisk mat och mindre matsvinn- en undersökning om elevers kunskap och idéer i årskurs 7.

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Sara Sandelin; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Minskat matsvinn och lägre köttkonsumtion är två aktuella aspekter för att skapa hållbarare måltider. Livsmedelsverket rekommenderar mer vegetarisk mat och minskad mängd kött för skolmåltider. LÄS MER

  4. 14. Ungdomars konsumtion av kött och deras förhållningssätt till matval i vardagen : En enkätstudie av elever i årskurs 9

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :rebecca thorn; Erika Sjöstedt; [2020]
    Nyckelord :Köttkonsumtion; vegetarisk kost; miljö; kosthållning; hälsa; enkätundersökning; charkuterier; rött kött;

    Sammanfattning : Sammanfattning  Bakgrund Minskad köttkonsumtion är en vinst för hälsan och miljön. Globalt sker klimatförändringar och högt köttintag ökar risken att drabbas av sjukdomar. LÄS MER

  5. 15. Att grilla en flintastek är grottmänniskomanligt : - Manliga veganers upplevelse av att äta växtbaserat

    Kandidat-uppsats, Högskolan Väst/Avdelningen för psykologi, pedagogik och sociologi

    Författare :Sandra Olsson; [2020]
    Nyckelord :Masculinity; Vegan; Meat consumption; Plant-based diet; Hegemony; Maskulinitet; Vegan; Köttkonsumtion; Växtbaserad kost; Hegemoni;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie var att undersöka hur manliga veganer uppfattar sin maskulinitet i relation till att de utesluter animalier från sin kost. Genom åtta kvalitativa djupintervjuer med män som äter en växtbaserad kost ville jag få svar på frågeställningarna: Upplever manliga veganer att det finns en koppling mellan maskulinitet och köttkonsumtion? Hur tar sig i så fall denna koppling uttryck? Och anser manliga veganer att deras kostval påverkar deras sociala interaktioner med köttätare och hur förklarar samt förhåller de sig i så fall till detta? Ett tematiskt analysförfarande användes som metod för att analysera insamlad data. LÄS MER