Avancerad sökning
Visar resultat 31 - 35 av 66 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
31. Saken är biff : En granskning av samförstånd och motsättningar vid införandet av en minskad nötköttskonsumtion
Master-uppsats, KTH/Miljöstrategisk analys (fms)Sammanfattning : Svenskarna är ibland de som konsumenterna konsumerar mest nötkött i världen, de äter 26 kg per person och år. Matkonsumtionen generellt står för en tredjedel av de svenska hushållens utsläpp av växthusgaser, och g. Globalt sett står djuruppfödningen till köttproduktion för 14,5 % av utsläppen av alla växthusgaser. LÄS MER
32. Styrmedel som ett verktyg för att minska köttkonsumtionen i Sverige
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskapSammanfattning : The process of producing meat by growing crops to feed animals which ends up on the consumer's plate contributes to major environmental damage. Too high consumption of mainly red meat contributes to increased risk of cancer. LÄS MER
33. Kött? Nej tack, jag äter inte likdelar! : En studie i hur veganer och köttätare talar olika om kött.
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Avdelningen för retorikSammanfattning : Köttätande är i dag en fråga som engagerar många. Vissa menar att det är farligt både för klimat och hälsa medan andra menar att det är nödvändigt för människans överlevnad. När frågan kring köttätandet lyfts och köttkonsumtionen ifrågasätts i debatten mellan köttätare och veganer händer något och heta känslor uppstår. LÄS MER
34. Köttet i politiken - vad är problemet?
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Statsvetenskapliga institutionenSammanfattning : This thesis is a discourse analysis of the Swedish political debate about management control measures for the reduction of the Swedish meat consumption. The debate exemplifies the role of language in political debates, with focus on how policy-making depend on the creation and definitions of problems. LÄS MER
35. En kasse kunskap : En kvantitativ enkätstudie om ICAs vegetariska matkassetjänst, utveckling av matlagningskunskap och attityd till vegetarisk mat.
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Att minska köttkonsumtionen är ett steg att dämpa klimatförändringarna. För att gå över till en mer växtbaserad kost behövs mer kunskap om vegetarisk matlagning. Kunskapen om matlagning har dock minskat över tid, en orsak till detta anses vara tidsbristen som finns i samhället. LÄS MER