Avancerad sökning

Visar resultat 31 - 35 av 66 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 31. Saken är biff : En granskning av samförstånd och motsättningar vid införandet av en minskad nötköttskonsumtion

    Master-uppsats, KTH/Miljöstrategisk analys (fms)

    Författare :Elvira Molin; [2017]
    Nyckelord :Beef consumption; policy instruments; agriculture; climate targets; politics; environmental politics; sustainable consumption; food consumption policy; Nötköttskonsumtion; styrmedel jordbruk; klimatmål; politik; miljöpolitik; konsumtionspolitik; hållbar konsumtion;

    Sammanfattning : Svenskarna är ibland de som konsumenterna konsumerar mest nötkött i världen, de äter 26 kg per person och år. Matkonsumtionen generellt står för en tredjedel av de svenska hushållens utsläpp av växthusgaser, och g. Globalt sett står djuruppfödningen till köttproduktion för 14,5 % av utsläppen av alla växthusgaser. LÄS MER

  2. 32. Styrmedel som ett verktyg för att minska köttkonsumtionen i Sverige

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för ekonomi, teknik och naturvetenskap

    Författare :Linn Skjetne; Nanna Bengtsson; [2017]
    Nyckelord :Klimatförändringar; Växthusgas; Köttskatt; Köttets miljöpåverkan; Global uppvärmning och kött.;

    Sammanfattning : The process of producing meat by growing crops to feed animals which ends up on the consumer's plate contributes to major environmental damage. Too high consumption of mainly red meat contributes to increased risk of cancer. LÄS MER

  3. 33. Kött? Nej tack, jag äter inte likdelar! : En studie i hur veganer och köttätare talar olika om kött.

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Avdelningen för retorik

    Författare :Hanna Turesson; [2017]
    Nyckelord :rhetoric; conceptual metaphors; vegan; meat-eater; retorik; retorisk stilanalys; konceptuella metaforer; metonymi; veganism; köttnorm; antropomorfism; köttkonsumtion; debatt;

    Sammanfattning : Köttätande är i dag en fråga som engagerar många. Vissa menar att det är farligt både för klimat och hälsa medan andra menar att det är nödvändigt för människans överlevnad. När frågan kring köttätandet lyfts och köttkonsumtionen ifrågasätts i debatten mellan köttätare och veganer händer något och heta känslor uppstår. LÄS MER

  4. 34. Köttet i politiken - vad är problemet?

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Statsvetenskapliga institutionen

    Författare :Zelda Tuvesson; [2017]
    Nyckelord :klimatförändringspolitik; köttkonsumtion; politiska styrmedel; argumentativ diskursanalys; Maarten A. Hajer; hållbarhet; Law and Political Science;

    Sammanfattning : This thesis is a discourse analysis of the Swedish political debate about management control measures for the reduction of the Swedish meat consumption. The debate exemplifies the role of language in political debates, with focus on how policy-making depend on the creation and definitions of problems. LÄS MER

  5. 35. En kasse kunskap : En kvantitativ enkätstudie om ICAs vegetariska matkassetjänst, utveckling av matlagningskunskap och attityd till vegetarisk mat.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Jesper Eriksson; Anneli Hedlund; [2017]
    Nyckelord :kunskap; Matkasse; matlagning; vegetariskt; köttkonsumtion;

    Sammanfattning : Att minska köttkonsumtionen är ett steg att dämpa klimatförändringarna. För att gå över till en mer växtbaserad kost behövs mer kunskap om vegetarisk matlagning. Kunskapen om matlagning har dock minskat över tid, en orsak till detta anses vara tidsbristen som finns i samhället. LÄS MER