Sökning: "köttkonsumtion"
Visar resultat 36 - 40 av 66 uppsatser innehållade ordet köttkonsumtion.
36. MAKTEN ÖVER KÖTTET : En nationell studie med advocacy coalition framework och politikområdet köttkonsumtion som ett klimatproblem
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskapSammanfattning : That mankind need to take action to reverse the effects of climate change is not a debated issue. During the last 40 years the greenhouse gases released into the atmosphere due to human activity increased by 70 percent. During the same time the meat production increased threefold globally. LÄS MER
37. Hållbar köttkonsumtion - För miljö och hälsa
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Vi som hälsoutvecklare strävar efter en välmående befolkning men samtidigt vill vi ha en miljö som är välmående genom en hållbar matkonsumtion. Syftet med studien är att belysa studenters köttkonsumtion och vilka faktorer som påverkar deras livsmedelsval samt om det finns en vilja att förändra konsumtionen för miljöns och hälsans skull. LÄS MER
38. Hinder och drivkrafter med minskad köttkonsumtion
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Under en längre tid har svenska och globala myndigheter och organisationer varit eniga om att köttkonsumtionen måste minska, trots det sker ingen betydande förändring. Sen 1960-talet har köttkonsumtionen istället successivt ökat per person och år. LÄS MER
39. Konsumenters inställning till insekter som proteinkälla : Hur engagemang, vana och kultur påverkar
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
40. Vegetariska alternativ till kött i svenska livsmedelsbutiker : En fallstudie om utbud, hinder och drivkrafter
Master-uppsats, KTH/Industriell ekologiSammanfattning : A study of European households found that Food and drink causes a fourth of the total various environmental impacts. Globally does the food sector account for 22 % of all the greenhouse gas emissions. LÄS MER