Sökning: "köttkonsumtion"

Visar resultat 6 - 10 av 66 uppsatser innehållade ordet köttkonsumtion.

  1. 6. "Tänk om det vore lätt att äta rätt" : nudging med etologiska robotar i en spekulativ framtid

    Magister-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för ekonomi

    Författare :Isabelle Eerola; Therese Banström; [2021]
    Nyckelord :nudging; ethorobotics; meat consumption; speculative design; nudging; etologiska robotar; köttkonsumtion; spekulativ design;

    Sammanfattning : Det mest miljöskadliga livsmedlet är kött, trots kunskapen motiveras inte människor till att minska sin köttkonsumtion. Konsumtion handlar också omkänslor och sociala normer. Människor saknar kunskap för att lyckas implementera förändringar i deras beteende. LÄS MER

  2. 7. Nyckeln till fibrer : texturbildning i växtbaserade köttanaloger

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Hedvig Bergsten; [2021]
    Nyckelord :växtbaserade köttanaloger; fiberformation; proteininnehåll; extrudering; shear cell technology; mykoprotein; spinning-system; 3D-printin; proteinskifte;

    Sammanfattning : Marknaden för växtbaserade köttalternativ är hetare än någonsin och lockar till sig allt fler konsumenter. I takt med att köttkonsumtion alltmer pekas ut som en stor klimatbov och generellt diskuteras i negativa ordalag har intresset för köttanaloger ökat kraftigt. LÄS MER

  3. 8. Svenska konsumenters syn på att minska konsumtionen av rött kött i relation till dess påverkan på klimatet : En kvantitativ tvärsnittsstudie

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Victor Allansson; Pixie Arnell; Pamela Bedier; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Inledning: Jordens resurser behöver räcka till allt fler människor och under längre tid då befolkningsmängden ökar och medellivslängden blir allt högre. Globalt sett står köttproduktionen för ca 15-20 procent av de totala växthusgasutsläppen. LÄS MER

  4. 9. Budget Your Carbon Emissions : Interactive visualisation of an individual’s carbon budget

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Jayanthi Raghunathan; [2021]
    Nyckelord :Individual carbon budget; Tool design; Visualisation; HCI; Sustainability; Exploratory Design;

    Sammanfattning : Climate change is now more of a reality than ever. Carbon budget provides an upper limit on the amount of carbon that can be emitted, for the earth to be within an accepted temperature rise. People are aware that eating less meat, flying less and reducing product consumption would decrease their emission, but they are not sure on how much less. LÄS MER

  5. 10. Ungdomars tankar kring vegetariska livsmedel : Fokusgruppsintervjuer med elever i årskurs 9

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Mikaela Gustavsson; Amanda Sandberg Sörlin; [2021]
    Nyckelord :Vegetarisk mat; ungdomar; hem- och konsumentkunskap; skola; grönsaker;

    Sammanfattning : Bakgrund:  Tidigt i livet socialiseras barn in i tankar och normer kring mat och måltider och dess betydelse för hälsan, dessa följer med dem under hela livet. Köttproduktionen i Sverige har negativ påverkan på miljön och vår köttkonsumtion har ökat med 40% sedan 90-talet. LÄS MER