Sökning: "köttkonsumtion"
Visar resultat 6 - 10 av 66 uppsatser innehållade ordet köttkonsumtion.
6. "Tänk om det vore lätt att äta rätt" : nudging med etologiska robotar i en spekulativ framtid
Magister-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för ekonomiSammanfattning : Det mest miljöskadliga livsmedlet är kött, trots kunskapen motiveras inte människor till att minska sin köttkonsumtion. Konsumtion handlar också omkänslor och sociala normer. Människor saknar kunskap för att lyckas implementera förändringar i deras beteende. LÄS MER
7. Nyckeln till fibrer : texturbildning i växtbaserade köttanaloger
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Marknaden för växtbaserade köttalternativ är hetare än någonsin och lockar till sig allt fler konsumenter. I takt med att köttkonsumtion alltmer pekas ut som en stor klimatbov och generellt diskuteras i negativa ordalag har intresset för köttanaloger ökat kraftigt. LÄS MER
8. Svenska konsumenters syn på att minska konsumtionen av rött kött i relation till dess påverkan på klimatet : En kvantitativ tvärsnittsstudie
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Inledning: Jordens resurser behöver räcka till allt fler människor och under längre tid då befolkningsmängden ökar och medellivslängden blir allt högre. Globalt sett står köttproduktionen för ca 15-20 procent av de totala växthusgasutsläppen. LÄS MER
9. Budget Your Carbon Emissions : Interactive visualisation of an individual’s carbon budget
Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)Sammanfattning : Climate change is now more of a reality than ever. Carbon budget provides an upper limit on the amount of carbon that can be emitted, for the earth to be within an accepted temperature rise. People are aware that eating less meat, flying less and reducing product consumption would decrease their emission, but they are not sure on how much less. LÄS MER
10. Ungdomars tankar kring vegetariska livsmedel : Fokusgruppsintervjuer med elever i årskurs 9
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Tidigt i livet socialiseras barn in i tankar och normer kring mat och måltider och dess betydelse för hälsan, dessa följer med dem under hela livet. Köttproduktionen i Sverige har negativ påverkan på miljön och vår köttkonsumtion har ökat med 40% sedan 90-talet. LÄS MER