Sökning: "köttproduktion miljöpåverkan"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden köttproduktion miljöpåverkan.
1. Miljöpåverkan från svensk nötköttsproduktion
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)Sammanfattning : Skogsskövling och stora utsläpp av metangas, så ses nötköttsproduktionen av många idag. Tillsammans med kopplingar till hälsoproblem som cancer och hjärt-, kärlsjukdomar samt etiska djurrättsfrågor har nötköttet blivit ett omstritt ämne i media de senaste åren. LÄS MER
2. Saken är biff : En granskning av samförstånd och motsättningar vid införandet av en minskad nötköttskonsumtion
Master-uppsats, KTH/Miljöstrategisk analys (fms)Sammanfattning : Svenskarna är ibland de som konsumenterna konsumerar mest nötkött i världen, de äter 26 kg per person och år. Matkonsumtionen generellt står för en tredjedel av de svenska hushållens utsläpp av växthusgaser, och g. Globalt sett står djuruppfödningen till köttproduktion för 14,5 % av utsläppen av alla växthusgaser. LÄS MER
3. Country of origin - consumers’perception at the point of purchase of meat : a means-end chain analysis
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Focus of this study was on the underlying values behind consumers buying motives at the point of purchase of meat products in Sweden. Meat consumption in Sweden has increased and in 2012, almost 50% of all meat consumed was imported (SJV, 2013). LÄS MER
4. Hållbar köttproduktion och köttkonsumtion i Dalarna
Master-uppsats, Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : The release of green house gases and the environmental impacts humans have on the environment are huge and might cause irreversible changes to our earth. Meat is considered to have large impacts on the environment, especially beef meat and therefore there have lately been considerable discussions on the sustainable level of meat consumption and production. LÄS MER
5. Hållbar konsumtion av nötkött och mjölk
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : Sustainable beef and milk consumption. The consumption of beef and dairy products in Sweden is high. A lot of greenhouse gases are emitted from the production of these products. The production of beef in Sweden has decreased but the import has increased. LÄS MER