Sökning: "köttproduktion miljöpåverkan"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden köttproduktion miljöpåverkan.

  1. 1. Miljöpåverkan från svensk nötköttsproduktion

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)

    Författare :Saga Hedstigen Sundblad; [2019]
    Nyckelord :Köttproduktion; Växthusgaser; Nötkött;

    Sammanfattning : Skogsskövling och stora utsläpp av metangas, så ses nötköttsproduktionen av många idag. Tillsammans med kopplingar till hälsoproblem som cancer och hjärt-, kärlsjukdomar samt etiska djurrättsfrågor har nötköttet blivit ett omstritt ämne i media de senaste åren. LÄS MER

  2. 2. Saken är biff : En granskning av samförstånd och motsättningar vid införandet av en minskad nötköttskonsumtion

    Master-uppsats, KTH/Miljöstrategisk analys (fms)

    Författare :Elvira Molin; [2017]
    Nyckelord :Beef consumption; policy instruments; agriculture; climate targets; politics; environmental politics; sustainable consumption; food consumption policy; Nötköttskonsumtion; styrmedel jordbruk; klimatmål; politik; miljöpolitik; konsumtionspolitik; hållbar konsumtion;

    Sammanfattning : Svenskarna är ibland de som konsumenterna konsumerar mest nötkött i världen, de äter 26 kg per person och år. Matkonsumtionen generellt står för en tredjedel av de svenska hushållens utsläpp av växthusgaser, och g. Globalt sett står djuruppfödningen till köttproduktion för 14,5 % av utsläppen av alla växthusgaser. LÄS MER

  3. 3. Country of origin - consumers’perception at the point of purchase of meat : a means-end chain analysis

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Malin Hagbardsson; [2013]
    Nyckelord :Country of Origin; laddering interviews; means-end chain; meat; purchasing decision;

    Sammanfattning : Focus of this study was on the underlying values behind consumers buying motives at the point of purchase of meat products in Sweden. Meat consumption in Sweden has increased and in 2012, almost 50% of all meat consumed was imported (SJV, 2013). LÄS MER

  4. 4. Hållbar köttproduktion och köttkonsumtion i Dalarna

    Master-uppsats, Institutionen för geovetenskaper

    Författare :Erika Näslund; [2013]
    Nyckelord :Sustainable development; meat consumption; meat production; public procurement; Dalarna; Hållbar utveckling; köttproduktion; köttkonsumtion; offentlig upphandling; Dalarna;

    Sammanfattning : The release of green house gases and the environmental impacts humans have on the environment are huge and might cause irreversible changes to our earth. Meat is considered to have large impacts on the environment, especially beef meat and therefore there have lately been considerable discussions on the sustainable level of meat consumption and production. LÄS MER

  5. 5. Hållbar konsumtion av nötkött och mjölk

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Ida Elgåsen; [2013]
    Nyckelord :Nötkött; mjölk; hållbarhet; konsumtion; Sverige;

    Sammanfattning : Sustainable beef and milk consumption. The consumption of beef and dairy products in Sweden is high. A lot of greenhouse gases are emitted from the production of these products. The production of beef in Sweden has decreased but the import has increased. LÄS MER