Sökning: "köttsubstitut"
Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade ordet köttsubstitut.
1. Phytic acid in faba bean : the effect of pH, soaking time and heat-treatment to reduce the phytic acid content offaba bean
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : To feed a globally growing population, a challenging shift in the usage of today’s food system is required. This includes a shift towards more sustainable human diets, with increased levels of protein from plant-based sources. Faba bean (Vicia faba L. LÄS MER
2. Extraktion av proteiner från olika råvaror för humankonsumtion
M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Som följd av dagens ökning i global befolkning och köttproduktion är alternativa hållbara köttsubstitut mycket eftertraktat. Som basal råvara kan växter eller mikrobiella produkter utnyttjas för proteinrika hållbara livsmedelsprodukter. LÄS MER
3. En utredning av Nyckelhålet med fokus på miljömässig hållbarhet : ger kriterierna vägledning för Livsmedelsverkets kostråd ”ät grönare”?
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Diskussionen om klimat och miljö tar allt större plats i vår vardag och under de senaste åren har livsmedelsproduktionens koppling till dessa ämnen uppmärksammats. Medvetenheten om vilka livsmedel som är miljömässigt hållbara ökar och mycket forskning tyder på att livsmedel baserade på vegetabiliska råvaror har lägre klimatpåverkan i koldioxidutsläpp såväl som vattenanvändning och landanvändning än animaliska livsmedel. LÄS MER
4. Texture analysis of a fungal fermented product as a meat substitute
M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Jordens befolkning förväntas ha överstigit 9 miljarder till 2050, vilket leder till en ökning av matbehov med 70%. Ungefär en tredjedel av all producerad mat slängs idag, speciellt grönsaker, bröd och annan mat med kort hållbarhetsdatum. LÄS MER
5. Soja som foder eller mat - vad är bäst för klimatet? En jämförande studie mellan nötkött och köttsubstitut från soja.
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)Sammanfattning : En stor negativ påverkan på miljön kommer från livsmedelsproduktionen vilket våra val av proteinkällor har en stor del i. Konsumtionen av kött i världen blir bara större och större och det är en bidragande faktor till att vi lever på resurser utöver jordens kapacitet. LÄS MER