Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Coverage increase in a plant-based BB cream formulation with natural pigments

    Master-uppsats, KTH/Kemi

    Författare :Leelou Zoé Billot; [2024]
    Nyckelord :BB cream; Coffee; Coverage; Formulation; KAFFAGE®; BB cream; kaffe; täckning; formulering; KAFFAGE®;

    Sammanfattning : Kaffe Bueno, ett bioteknologiskt start-up-företag dedikerat till framsteg inom naturliga och gröna produkter, fokuserar på att utnyttja den outnyttjade potentialen hos kaffebiprodukter genom grön kemi och bioteknik. Då endast 1% av kaffet används för bryggning, extraherar företaget lösliga och olösliga produkter genom en uppdelning mellan ett oljeutvinning och ett efterföljande vattenuttag, vilket bidrar till att sänka CO2-utsläppen per värde och en cirkulär ekonomi. LÄS MER

  2. 2. Återanvändning av spillkaffe till växtnäring i form av kaffetabletter : Undersökning rörande om näringsinnehållet i kaffe kan främja gödningen av odlingsväxter

    M1-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för ingenjörs- och kemivetenskaper (from 2013)

    Författare :David Landmark; [2023]
    Nyckelord :Kaffe; Pelletering; Odling;

    Sammanfattning : I takt med att jordens befolkning ökar så ökar även efterfrågan på mat. För att odla mat i så stora mängder som krävs så behövs gödningsmedel. Ett viktigt ämne i gödningsmedel är kväve. LÄS MER

  3. 3. Valorising spent coffee grounds : An assessment of possibilities in the municipality of Stockholm

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Emma Westling; [2023]
    Nyckelord :Food waste hierarchy; spent coffee grounds; circular economy; economic assessments; waste valorisation; Matavfallshierarki; Kaffesump; Cirkulär ekonomi; ekonomisk bedömning; avfallsvalorisering;

    Sammanfattning : Circular economy is an economic model that is gaining more and more attention, themodel aims to close production chains by recirculate waste into the system as newraw material. Spent coffee grounds are a waste that has great potential to becomenew products since the spent coffee ground contains many valuable substances suchas polysaccharides, polyphenols, and lipids. LÄS MER

  4. 4. Concept development of a compression molding machine for biocomposite materials

    M1-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

    Författare :Gusten Perttu; Adam Larsson; [2022]
    Nyckelord :compression molding; biocomposite material; upcycling; machine element; standard beam cases; CAD; finite elemental analysis; hydraulics; mechanical engineering; concept generation; product development; concept development; formpress; gjutforma; biokomposit material; konceptgenerering; produktutveckling; konceptutveckling; hydraulik; finita elementanalys; återanvändning; maskinelement; maskinteknik;

    Sammanfattning : The growing concern with the environmental impacts of disposable products has placed an emphasis on ensuring the sustainability of material systems. A shift in the selection of material can decrease the negative effects of disposable products. LÄS MER

  5. 5. Design av kaffesump : – för en cirkulär kaffebransch

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för design

    Författare :Maria Hedlund; [2022]
    Nyckelord :Coffee grounds; Circular design; Circular Business Model;

    Sammanfattning : Kaffesump ingår i kategorin matavfall- och svinn och varje år konsumerar hela Sverige cirka 79,7 tusen ton kaffe per år. Det innebär att enormt mycket kaffesump slängs och betraktas som avfall. Kaffesumpens innehåll är en resurs och kan utnyttjas inom flera olika områden. LÄS MER