Sökning: "kemisk process"
Visar resultat 1 - 5 av 181 uppsatser innehållade orden kemisk process.
1. Development of a microfluidic device to study simultaneous crystallization in the LIBs recycling process
Master-uppsats, KTH/KemiteknikSammanfattning : Återvinning av litiumjonbatterier (LIB) är avgörande på grund av kritiska råmaterialreserver och miljöhänsyn vid kassering. Hydrometallurgisk LIB-återvinning, en framstående industriell teknik, står inför kostnadseffektivitets- och komplexitetsutmaningar. LÄS MER
2. Effects of recirculating water treatment sludge
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : Drinking water is crucial in our everyday life. As with many other processes, it is important to produce water of drinking quality in a sustainable manner. This can occur by e.g. LÄS MER
3. Impact of pre-treatments on the brightness stability of a conventional and near neutral pH ECF-light bleaching sequence
Master-uppsats, KTH/Fiber- och polymerteknologiSammanfattning : Syftet med denna studie är att undersöka inverkan av förbehandlingar på ljushetsstabiliteten av Northern Bleached Softwood Kraft (NBSK) som har blekts enligt (OO) (OP) D/Dn (PO) bleksekvensen. Effekten av förbehandling med xylanas (X), mild sur (A), DTPA (Q) samt ett kombinerad DTPA- & xylanassteg (Q+X) har studerats. LÄS MER
4. Stratigraphy and palaeoenvironment of the early Jurassic volcaniclastic strata at Djupadalsmölla, central Skåne, Sweden
Master-uppsats, Lunds universitet/Geologiska institutionenSammanfattning : From the almost 200 volcanic outcrops in the Central Skåne Volcanic Province (CSVP), only three are of volcaniclastic material. These volcanoclastics, and the transition to the underlying crystalline basement, have been investigated for the first time in a drill core (KBH2) from Djupadalsmölla in order to understand the stra-tigraphy, depositional process, age of deposition, and depositional environment. LÄS MER
5. Life Cycle Assessment of Food Sensors
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : The global demand for food increased with the booming trend of population, while food waste is a severe issue to be solved. Xanthine is a chemical compound which will accumulate in meat after the death of the animal, and the concentration of it can be an indicator of meat freshness. LÄS MER