Sökning: "kitchens"
Visar resultat 1 - 5 av 151 uppsatser innehållade ordet kitchens.
1. Kommunal tillsyn som rör plastmaterial i kontakt med livsmedel i Norrköpings kommun
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : I samband med en inspektion i Norrköpings kommun, uppmärksammades att kontroll av material som kommer i kontakt med livsmedel behöver mer kontroll. Via min roll som miljö-/hälsoskyddsinspektör på livsmedelsenheten i Norrköpings kommun initierade jag därför den här studien med syfte att få en övergripande bild av hur väl livsmedelsverksamheter i Norrköping uppfyller lagstiftningens krav när det gäller material och produkter avsedda att komma i kontakt med livsmedel. LÄS MER
2. Sveriges bästa ekologiska kommun : en studie om Örebro kommuns implementering av den svenska livsmedelsstrategins inriktningsmål
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : I en värld där problemen kring klimat och miljö blir allt större, måste vi anpassa våra vanor för att lämna över jorden till nästa generation. År 2017 trädde en nationell livsmedelsstrategi i kraft, där hela livsmedelskedjan är inkluderad. LÄS MER
3. Återvinningsmaskin för Primus Gasbehållare
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : Sedan 1800-talet har det svenska företaget Primus AB legat i framkant i utvecklingen av portabla kök. De har idag ett brett utbud av produkter inom outdoor-segmentet, bland annat gasoldrivna campingkök och tillhörande gasolbehållare. LÄS MER
4. Mechanisms to enable operational efficiencies in a virtual context
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Title: Mechanisms to enable operational efficiencies in a virtual context Seminar date: 1st of June 2023 Course: FEKH99, Bachelor Degree Project in Entrepreneurship and Innovation, 15 University Credit Points Authors: Morgan Bryer, Nathan Nilsson, Anton Palmen ´ Supervisor: Ziad El-Awad, Lund University Keywords: Virtual kitchens, Operational Mechanisms, Operational Efficiency, Business Model Canvas, Virtuality Research question: Research how the internal mechanisms of virtual restaurants enable high operational efficiency Purpose: On paper, virtual kitchens are more effective and profitable business ventures than traditional restaurants. The purpose of this thesis is to evaluate the internal mechanisms that enable operational efficiencies in virtual restaurants. LÄS MER
5. Design för arbetsytor i små kök
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)Sammanfattning : Det blir allt vanligare att bo i mindre bostäder med mindre ytor. Mindre bostäder bidrar till mindre kök. Syftet med studien har därmed varit att utforska hur små utrymmen kan optimeras, detta genom att undersöka problemområden kring arbetsytor i små kök. LÄS MER