Sökning: "kommersiell odling"
Visar resultat 1 - 5 av 27 uppsatser innehållade orden kommersiell odling.
1. Varför bara M9? : alternativa grundstammar för hållbar äppelodling i Sverige
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : I äppelodling används ympade träd, det vill säga träd som består av en ädelsort och en grundstam. I svensk kommersiell odling dominerar, enligt samtal med odlare innan arbetets start, grundstammen M9. Det finns dock ingen officiell statistik över vilka grundstammar som används. LÄS MER
2. Stadsbruk på nordligare breddgrader : En fallstudie över Norrlands kustlandskommuner
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/SamhällsbyggnadSammanfattning : Den snabbt växande urbaniseringen och den ökande befolkningen i världen har bidragit till markexploatering i städer, vilket kan ske på bekostnad av åkermarker. Ett annat fenomen som sker globalt är det ökande behovet av livsmedel som förväntas öka med 70% i takt med befolkningstillväxten. LÄS MER
3. Utmaningar och möjligheter för mindre mjölkkobesättningar i Sverige : en kvalitativ studie med fokus på djurvälfärd, smittskydd och klimatanpassning
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Mjölkproduktionen är en viktig del av den svenska livsmedelsförsörjningen. För att mjölkgårdar ska bidra till en hållbar sådan krävs bland annat att de har ett gott smittskydd, god djurhälsa och en klimatanpassad produktion. LÄS MER
4. The best tasting pear in the world : is there a future for the cultivation of Pyrus sinkiangensis in Sweden?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Pears are next to apples one of the most important fruit crops of the temperate world but only a few cultivars are being produced. There is great genetic diversity within the genus Pyrus, and the wide dispersion of the species has created pears with many different traits and qualities. LÄS MER
5. Omställning till hållbara livsmedelssystem : Kommersiell stadsodling i Stockholm
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Naturresurser och hållbar utvecklingSammanfattning : De storskaliga globala livsmedelssystemen står inför ett antal utmaningar inom hållbar utveckling. Livsmedelssystemens nuvarande utformning resulterar i hållbarhetsproblem som förlust av biologisk mångfald och utarmning av jordar, långa livsmedelskedjor och stora avstånd mellan konsument och producent. LÄS MER