Sökning: "kommunala skolkök"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden kommunala skolkök.

  1. 1. Ta inte för dig mer än du orkar äta upp : En studie av arbetet för minskat matsvinn i kommunala skolkök

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Johan Granberg; Jacob Edström; [2019]
    Nyckelord :Matsvinn; Kommunala tillagningskök; Svinnreducerande åtgärder;

    Sammanfattning : Denna studies syfte är att undersöka tillagningskök i kommunala skolor och hur dessa praktiskt tillämpar arbetssätt för att minimera matsvinn. I bakgrunden behandlas ämnets ökande nutida relevans, tidigare forskning kring olika typer av interventioner och deras effektivitet samt den aktuella kommunens tidigare åtgärder. LÄS MER

  2. 2. Skolkökspersonalens erfarenhet och syn på matsvinn i tillagningskök : en kvalitativ studie

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Carola Alvarado; Olle Hammar; [2018]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Matsvinn utgör ett globalt samhällsproblem genom sin negativa klimat- och miljöpåverkan. I Sverige har det utvecklats en nationell handlingsplan för att minska på matsvinnet. I svenska skolkök efterfrågas mer strategier för att minska på matsvinnet. LÄS MER

  3. 3. En universallösning för reducering av matsvinn? : En studie om möjligheten att minska de kommunala skolkökens matsvinn med hjälp av styrningsverktyget lean

    Magister-uppsats, Linköpings universitet/Företagsekonomi; Linköpings universitet/Filosofiska fakulteten

    Författare :Malin Anderstedt; Elin Sundqvist; [2018]
    Nyckelord :Public Sector; food waste; lean; municipal school kitchens; Offentlig verksamhet; matsvinn; lean; kommunala skolkök;

    Sammanfattning : Bakgrund: Ett behov att finna strategier för att minska matsvinnets negativa miljöpåverkan har identifierats inom svensk offentlig sektor. De dagliga tallriksavskrapen inom kommunala skolkök kostar samhället miljonbelopp, dessutom uppstår ytterligare matslöseri vid tillagning. LÄS MER

  4. 4. Att mäta matsvinn i skolkök : en jämförande studie av 13 metoder att mäta matsvinn

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Emmy Mattisson; [2015]
    Nyckelord :matsvinn; matavfall; mäta matsvinn; skolkök;

    Sammanfattning : Ungefär en tredjedel av maten som produceras i världen slängs. I Sverige slängs över 1,2 miljoner ton mat varje år. En stor del av det är så kallat matsvinn, onödigt matavfall som skulle kunna använts om den hanterats annorlunda. LÄS MER

  5. 5. Mångfald i kommunala skolkök : Hur kan vi förstå den och vad kan vi lära oss av den?

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier

    Författare :David Norberg; [2014]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Den här uppsatsen tar upp hur man kan förstå mångfald i kommunala skolkök. Köken jag valde ut finns i en kommun i Sverige. Metoden som jag använde var semistrukturerad intervju och som analysverktyg användes hermeneutik. LÄS MER