Sökning: "koncentration och kost"

Visar resultat 1 - 5 av 12 uppsatser innehållade orden koncentration och kost.

  1. 1. Lipidförändrande effekten av niacin

    M1-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för farmaceutisk biovetenskap

    Författare :Benai Amin; [2020]
    Nyckelord :Niacin; LDL; HDL; triglycerider; lipider;

    Sammanfattning : Niacin som upptäcktes för 70 år sedan är en substans som än i dag studeras mycket kring. Men fortfarande är man inte överens om niacin verkligen har en signifikant effekt på kardiovaskulära sjukdomar. LÄS MER

  2. 2. Digitala enheter - på gott och ont : Mellanstadieeleveers uppfattningar om digitala enheters påverkan på hälsan

    Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)

    Författare :Antonia Rundberg Nilsson; [2019]
    Nyckelord :Beroende; Digitala enheter; Hälsa; Koncentration; Kost; Mellanstadieelever; Motion; Sociala relationer; Stress; Sömn;

    Sammanfattning : Syftet med studien var att beskriva elevers uppfattningar om digitala enheter kopplat till olika hälsoaspekter. För att undersöka detta samlades data in med hjälp av semistrukturerade, kvalitativa intervjuer av 15 stycken elever i årskurs 6. Eleverna var indelade i par samt en grupp bestående av 3 elever. LÄS MER

  3. 3. Kost och koncentration : Samband mellan måltider och lågstadieelevers upplevelse av studiekoncentration.

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Mälardalens högskola/Akademin för utbildning, kultur och kommunikation

    Författare :Jenny Eriksson; [2016]
    Nyckelord :Frukost; Skollunch; nutrition; skolbarn; skola.;

    Sammanfattning : Syftet var att visa hur frukost- och lunchvanor hos lågstadieelever påverkar deras koncentration och belysa huruvida skolmaten uppfyller kraven som ställs på den utifrån eleverna perspektiv. En kvantitativ forskningsmetod i form av enkäter användes för att ta reda på detta. LÄS MER

  4. 4. Effekten av sulforafan på genuttrycket av breast cancer resistance protein i MCF-7 celler

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Karolina Sjöberg; [2015]
    Nyckelord :sulforafan; breast cancer resistance protein; BCRP; nuclear factor E2-related factor-2; Nrf2; MCF-7; bröstcancerceller; mjölk; sulforaphane; breast cancer resistance protein; breast cancer cells; milk;

    Sammanfattning : Sulforafan är en isothiocyanat-förening som finns i stora mängder i olika kålväxter. Sulforafan har setts ha en kemopreventiv inverkan bland annat genom att inducera fas II-enzymer styrda av transkriptionsfaktorn nuclear factor E2-related factor-2 (Nrf2). LÄS MER

  5. 5. Kvalité i lastbilstillverkning, men vilket bränsle körs det på?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Malin Axelsson; Erica Theorén; [2013-06-26]
    Nyckelord :produktionspersonal; måltidsordning; frukt och grönsaker; tomma kalorier; koffein; välmående; prestation; beteendeförändring;

    Sammanfattning : Kosten är en viktig komponent som påverkar människans hälsa och arbetsprestation. Gruppen arbetare har en dålig kosthållning vid jämförelse med Livsmedelsverkets rekommendationer. Scania CV AB prioriterar sin personals hälsa samt har som målsättning att effektivisera sin produktion. LÄS MER