Sökning: "konsumera livsmedel"

Visar resultat 1 - 5 av 57 uppsatser innehållade orden konsumera livsmedel.

  1. 1. Studenters bakomliggande faktorer gällande konsumtion av hållbara livsmedel

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Alva Wassholm; Frida Blomqvist; [2023]
    Nyckelord :Hållbara livsmedel; hållbar utveckling; hållbar konsumtion; bakomliggande faktorer; studenter; Theory of planned behaviour; Social Sciences;

    Sammanfattning : Det är bevisat att en stor del av hushållens utsläpp är från matkonsumtionen och därmed grundas denna studie i ett samhällsproblem om hur matkonsumtionens skada på planeten kan minskas. Tidigare forskning har genom kvantitativa metoder identifierat motiv till eller från konsumtion av hållbara livsmedel men det saknas forskning för vad som ligger bakom dessa motiv. LÄS MER

  2. 2. Budgetprodukter är inte alltid så enkelt

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskap

    Författare :Fanny Holgersson; Isak Hellemarck; [2023]
    Nyckelord :Marknadsföring; Budget; Budgetprodukter; Köpvilja; Förpackningsdesign; Designattribut; Social Sciences;

    Sammanfattning : Sammanfattning Syfte: Syftet med denna studie är att undersöka hur konsumenter identifierar budgetprodukter och hur detta uttrycks genom förpackningens design. Genom att studera vilka attribut som påverkar konsumentens uppfattning och inställning till budgetprodukter kan vi få en större förståelse för hur en förpackningsdesign kan ge ökad konkurrenskraft. LÄS MER

  3. 3. Kampanjer kopplade tillbiologisk mångfalds visuella ochretoriska uttryck

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)

    Författare :Johansson Amanda; [2023]
    Nyckelord :Grafisk design; Biologisk mångfald; Visuell kommunikation; kampanjer; retorik.;

    Sammanfattning : Problemformulering:  Den biologiska mångfalden har de senaste årtiondena minskat drastiskt och vi är just nu i “jordens sjätte massutdöende” (Naturskyddsföreningen, 2023). Biologisk mångfald är inte enbart viktig för att det ska finnas variationer bland arter utan är avgörande för även vi människors överlevnad. LÄS MER

  4. 4. Konsumenters acceptans av insektsbaserade livsmedel i Sverige : En kvantitativ studie

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Maria Andersson; David Wimmerstedt; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Sammanfattning Bakgrund  År 2050 beräknas jordens befolkning uppgå till omkring nio miljarder människor. Drygt en miljard lever dagligen med akut hungersnöd. För att upprätthålla naturliga levnadsvanor behövs alternativa hållbara livsmedel. LÄS MER

  5. 5. ” Lågkonjunktur - ett hinder för utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle?”

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :jacob kroon; Julia Andersson; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Hållbarhet, hållbar utveckling och ekologiskt är idag vanligt förekommande begrepp i samhället. Människans globala påverkan på naturen har de senaste decennierna accelererat snabbare än någonsin. En stor bidragande faktor till de ökade utsläppen av växthusgaser är konsumtionen. LÄS MER