Sökning: "konsumtion människa"
Visar resultat 1 - 5 av 27 uppsatser innehållade orden konsumtion människa.
1. Att gestalta hållbarhetskommunikation ur ett CSR-perspektiv : En kvalitativ innehållsanalys av svenska barnklädesföretags hållbarhetsrapporter
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap (from 2013)Sammanfattning : Hållbarhetsfrågor är en ständig diskussion som på senare år har intensifierats. I och med detta kräver både lagstiftningen och samhället idag att företagen ska arbeta och redovisa sitt hållbarhetsarbete. LÄS MER
2. Carbon Footprints & Consumer Purchasing Decisions Online : A Case Study at Klarna Bank AB
Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : Sustainable consumption is used to describe consumer behaviors which aim to reduce environmental impact. One way of measuring sustainable consumption is by tracking products’ carbon footprint. LÄS MER
3. Matlandskap : om kommuners fysiska planering för hållbara livsmedelssystem
Master-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)Sammanfattning : Food production and land use could be blamed for a lot of the global environmental issues present in todays society. With an ever increasing global population and steadily increasing effects of climate change, which threaten our crops, there is likely potential for issues to increase in scope and severity. LÄS MER
4. "Tänk om det vore lätt att äta rätt" : nudging med etologiska robotar i en spekulativ framtid
Magister-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för ekonomiSammanfattning : Det mest miljöskadliga livsmedlet är kött, trots kunskapen motiveras inte människor till att minska sin köttkonsumtion. Konsumtion handlar också omkänslor och sociala normer. Människor saknar kunskap för att lyckas implementera förändringar i deras beteende. LÄS MER
5. Marint vattenbruk- Utmaningar och möjligheter för odlade makroalger och musslor i Sverige
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Förändringar i livsmedelsproduktionen är nödvändigt för att kunna mätta jordens befolkning som förväntas öka drastiskt de kommande åren. FAO menar att blickarna bör riktas mot haven och extensiva (ej utfodrade) odlingar för att producera hållbara livsmedel. LÄS MER