Sökning: "konsumtionsval"

Visar resultat 6 - 10 av 42 uppsatser innehållade ordet konsumtionsval.

  1. 6. Träningskläders betydelse för konsumenters identitetsprojekt under en rådande pandemi

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Signe Edsgård; Malin Skystedt; [2021]
    Nyckelord :Identity project; trainings clothes; covid-19; crisis situation; consumption; consumer behavior; Identitetsprojekt; träningskläder; covid-19; krissituation; konsumtion; konsumentbeteende;

    Sammanfattning : Den rådande pandemin, Covid-19, förändrade samhällets syn och behov av konsumtion. I och med att fler började arbeta hemifrån och skolan utfördes på distans, blev efterfrågan på bekväma kläder allt högre. LÄS MER

  2. 7. Local governance of sustainable consumption on the household level

    Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Anders Nyman; [2021]
    Nyckelord :climate change; sustainable consumption; local governance; climate goals; municipality; household; citizen; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Today most Swedish municipalities work actively with climate change mitigation with the goal to decrease their total emissions of greenhouse gases. To achieve this, the municipalities must decrease their consumption related emissions. LÄS MER

  3. 8. Choice editing for sustainable development : consumer attitudes toward food retailers limiting food choices

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Andrea Biro; Emma Svensson; [2021]
    Nyckelord :choice restrictions; environment; food retailer strategies; freedom of choice; health; paternalism; perceptions;

    Sammanfattning : Society is facing significant challenges in transforming to a sustainable food system where healthy food is provided, while reducing the negative environmental impact. Yet, it is debatable whose responsibility it is to provide healthy, environmentally friendly food from sustainable food systems. LÄS MER

  4. 9. Development of a new Front of Package Nutrition Label : a case in the European Union

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Federico Bottari; [2021]
    Nyckelord :Farm to Fork Strategy; legislative process; lobbying; standard; stakeholder management;

    Sammanfattning : The current malnutrition epidemic calls for multiple solutions. The aim of the thesis is to identify the themes of the debate regarding the development of a single Front of-package nutrition label in the European Union. LÄS MER

  5. 10. Hållbar konsumtion genom mer tid och mindre pengar : En studie i huruvida minskad arbetstid och inkomst kan möjliggöra välbefinnande inom de ekologiska gränserna

    Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Freja Handler; Isabel Nilsson Alarcón; [2021]
    Nyckelord :Sustainable consumption; part-time work; working hours; income; well-being; Hållbar konsumtion; deltidsarbete; arbetstid; inkomst; välbefinnande;

    Sammanfattning : Hållbar konsumtion och produktion är viktiga delar i omställningen till ett klimatanpassat samhälle, där livsstilsförändringar kan spela en avgörande roll. Syftet med denna studie är att kvalitativt bedöma huruvida minskad arbetstid och inkomst kan ge effekter på personers miljöpåverkan från konsumtion, samt upplevda välbefinnande. LÄS MER