Sökning: "kor"

Visar resultat 1 - 5 av 443 uppsatser innehållade ordet kor.

  1. 1. Field study of the drought’s impact on feeding strategy and biological parameters in early lactation dairy cattle

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Mikaela Würtz; [2019]
    Nyckelord :dairy cattle; drought; energy balance; feeding; metabolism;

    Sammanfattning : The summer of 2018 was unusually warm and dry. For animal production, this resulted in poor pastures, reduced harvests of crops, such as roughage and grains, and increased risk for heat stress in the animals. The drought led to problems as in shortage of animal feed, which made the feeding of dairy cattle difficult. LÄS MER

  2. 2. Människors mjölkval - En lokal studie kring bakomliggande orsaker till valet av komjölk eller växtdryck

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Sofia Magnusson; [2019]
    Nyckelord :konsumtion; hållbar konsumtion; mjölkkonsumtion; mjölk; komjölk; växtbaserad dryck; växtdryck; växtmjölk; beteende; mänskligt val; mänskliga val; växthusgasutsläpp; consumption; sustainable consumption; milk consumption; milk; cows milk; plant-based; plant-based milk; behaviour; behavior; human choice; GHG emissions; environment; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Sweden has for the last half-century had a very high consumption of dairy products compared to other European countries. This high demand in cow’s milk puts a lot of pressure on the dairy industry which requires a high amount of feed, water and energy to produce dairy products. LÄS MER

  3. 3. Etiska aspekter på grishållning

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Alexandra Granlund; [2019]
    Nyckelord :utilitarismen; djurrättighetsetiken; rättfärdiga; grishållning; etik; gris; kött;

    Sammanfattning : Grisen har sedan långt tillbaka i tiden varit en viktig källa till kött för människan och än idag är griskött populär mat i stora delar av världen. Till skillnad från exempelvis får och kor, som hålls för såväl kött som ull respektive mjölk, hålls grisar med det primära syftet att förse människan med produkter från dess döda kropp. LÄS MER

  4. 4. Våm-pH hos mjölkkor : jämförelse av mättekniker och pH-förändring i samband med foderintag

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Veronica Furenbäck; [2019]
    Nyckelord :nätmagens pH; våmacidos; SARA; LRCpH; eBolus; buffring; salivflödeshastighet; tuggaktivitet; idissling; peNDF; partikellängd; sortering;

    Sammanfattning : Våmmens pH hos mjölkkor varierar under dygnet och mikroberna i våmmen behöver ett pH mellan 6-6,5 för att fungera optimalt. Normalt hålls våm-pH stabilt genom att kon absorberar flyktiga fettsyror (VFA) till blodet och den viktigaste mekanismen är saliven vilket har en buffringsförmåga då den innehåller bikarbonat och vätefosfatjoner. LÄS MER

  5. 5. Prioritering av åtgärder för förbättrad juverhälsa i automatiska mjölkningssystem

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Elna Laxmar; [2019]
    Nyckelord :automatiska mjölkningssystem; somatiskt celltal; juverhälsa; förebyggande;

    Sammanfattning : Svensk mjölkproduktion har under de senaste 30 åren genomgått stora strukturförändringar. Allt fler gårdar väljer att ställa om från uppbundna system till lösdrifter med ökad mekanisering och automatisering. 40% av svenska mjölkkor kopplade till Växa Sveriges program kokontrollen mjölkas numera i automatiska mjölkningssystem (AMS). LÄS MER