Sökning: "korv"

Visar resultat 1 - 5 av 25 uppsatser innehållade ordet korv.

  1. 1. kååv o kaav o bullens o kaava: En kulturanalytisk studie om en småländsk korv

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för etnologi

    Författare :Alice Porsfelt; [2022]
    Nyckelord :Cultural Sciences;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. Kartläggning av processvariationer och optimering av värmebehandling i produktionen av gurkmix

    Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi

    Författare :Johan Hallbeck; [2021]
    Nyckelord :Gurka; Värmebehandling; Livsmedelsteknik; Teknisk mikrobiologi; Cucumber; Thermal treatment; Food engineering; Applied microbiology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Cucumber relish is a classical Swedish product that is produced in large scale in an Automatic process. The goal of this project was to map the process variations and optimize the heating process. The heating process consists of one tubular heat exchanger where the cucumber relish is heated and one holding cell where it is kept warm. LÄS MER

  3. 3. Entrepreneurship in micro-business: Small food shops present business condition considering pandemic in Stockholm

    Magister-uppsats, Högskolan i Gävle/Företagsekonomi

    Författare :Yasmin Akther; Samsur Rahman; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Abstract   Topic: Entrepreneurship in micro-business: Small food shops present business condition considering the pandemic in Stockholm. Aim/Purpose of the study: Our research aim/purpose is to analyze the entrepreneurship micro-business food shops present business conditions considering the pandemic situations in the Stockholm area. LÄS MER

  4. 4. En utredning av Nyckelhålet med fokus på miljömässig hållbarhet : ger kriterierna vägledning för Livsmedelsverkets kostråd ”ät grönare”?

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Elsa Ramberg; [2019]
    Nyckelord :Nyckelhålet; miljömässig hållbarhet; hälsa; Vegetabiliska alternativ till kött och mejeri; SLVFS 2015:1;

    Sammanfattning : Diskussionen om klimat och miljö tar allt större plats i vår vardag och under de senaste åren har livsmedelsproduktionens koppling till dessa ämnen uppmärksammats. Medvetenheten om vilka livsmedel som är miljömässigt hållbara ökar och mycket forskning tyder på att livsmedel baserade på vegetabiliska råvaror har lägre klimatpåverkan i koldioxidutsläpp såväl som vattenanvändning och landanvändning än animaliska livsmedel. LÄS MER

  5. 5. Alternativ till nitrittillsatser i charkuterivaror

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Julia Engsner; [2018]
    Nyckelord :nitrat; nitrit; alternativ till nitrittillsatser; charkuterivara; korv; skinka växtextrakt; grönsaks juice pulver; eteriska oljor; rosmarinextrakt; kitosan; lysosym; bacteriociner; nisin; natriumlaktat; high hydrostatic pressure;

    Sammanfattning : Nitrit anses vara en multifunktionell tillsats som används i charkuterivaror. Den bi-drar med färg, smak, och verkar antioxidativt och antimikrobiellt. Till sin nackdel bidrar nitrit till bildandet av potentiellt cancerogena nitrosaminer vid intag eller under upphettning. Nitrit är därav en av de mer debatterade tillsatserna. LÄS MER