Sökning: "korv"
Visar resultat 1 - 5 av 25 uppsatser innehållade ordet korv.
1. kååv o kaav o bullens o kaava: En kulturanalytisk studie om en småländsk korv
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för etnologiSammanfattning : .... LÄS MER
2. Kartläggning av processvariationer och optimering av värmebehandling i produktionen av gurkmix
Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologiSammanfattning : Cucumber relish is a classical Swedish product that is produced in large scale in an Automatic process. The goal of this project was to map the process variations and optimize the heating process. The heating process consists of one tubular heat exchanger where the cucumber relish is heated and one holding cell where it is kept warm. LÄS MER
3. Entrepreneurship in micro-business: Small food shops present business condition considering pandemic in Stockholm
Magister-uppsats, Högskolan i Gävle/FöretagsekonomiSammanfattning : Abstract Topic: Entrepreneurship in micro-business: Small food shops present business condition considering the pandemic in Stockholm. Aim/Purpose of the study: Our research aim/purpose is to analyze the entrepreneurship micro-business food shops present business conditions considering the pandemic situations in the Stockholm area. LÄS MER
4. En utredning av Nyckelhålet med fokus på miljömässig hållbarhet : ger kriterierna vägledning för Livsmedelsverkets kostråd ”ät grönare”?
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Diskussionen om klimat och miljö tar allt större plats i vår vardag och under de senaste åren har livsmedelsproduktionens koppling till dessa ämnen uppmärksammats. Medvetenheten om vilka livsmedel som är miljömässigt hållbara ökar och mycket forskning tyder på att livsmedel baserade på vegetabiliska råvaror har lägre klimatpåverkan i koldioxidutsläpp såväl som vattenanvändning och landanvändning än animaliska livsmedel. LÄS MER
5. Alternativ till nitrittillsatser i charkuterivaror
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Nitrit anses vara en multifunktionell tillsats som används i charkuterivaror. Den bi-drar med färg, smak, och verkar antioxidativt och antimikrobiellt. Till sin nackdel bidrar nitrit till bildandet av potentiellt cancerogena nitrosaminer vid intag eller under upphettning. Nitrit är därav en av de mer debatterade tillsatserna. LÄS MER