Sökning: "kost adhd"
Hittade 5 uppsatser innehållade orden kost adhd.
1. Lärares extra anpassningar i Hem- och konsumentkunskap för elever med neuropsykriatisk funktionsnedsättning
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Background By law, extra adaptions must be made for students who are at risk of not achieving the knowledge requirements within the framework of regular teaching. Students with neuropsychiatric disabilities may have learning difficulties as well as social and emotional difficulties, which can make it more difficult in groupwork. LÄS MER
2. Vilka stöd finns för elever med diagnoserna ADHD och autism för att de ska kunna lyckas i skolan? : En kvalitativ studie ur lärarens perspektiv
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrunden till denna studie uppkom genom förståelsen för att elever med diagnoserna ADHD och/eller autism har olika förutsättningar att ta till sig undervisning och vilka svårigheter som finns i skolan som elever utan diagnoser inte upplever. Syftet med studien är att belysa de stöd som finns tillgängliga, samt vilka som önskas för att underlätta undervisningen för elever med ADHD och /eller autism utifrån både ett elev- och lärarperspektiv. LÄS MER
3. Hur påverkar kosten symptom hos barn med ADHD?
M1-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsa och lärandeSammanfattning : Inledning: Drygt 5% av barn i Sverige har en uppmärksamhets- och hyperaktivitetsstörning/ Attention Deficit Hyperactivity Disorder(ADHD), och runt 75% av dem medicineras för att minska symptomen av ADHD. Hyperaktivitet, svårigheter att fokusera och koncentrera sig, och impulsivt beteende är några karaktärsdrag hos barn med ADHD. LÄS MER
4. Mjölk, gluten och ADHD : En litteraturundersökning om mjölk och glutens påverkan hos barn med ADHD
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) is becoming a more common diagnosis of younger children. In recent years the perception that some ingredients in our food may have a negative effect regarding the symptoms in children with ADHD has grown stronger. LÄS MER
5. "Han är alltid hyperaktiv efter han har ätit" : Hur skolan resonerar kring ett samband mellan kost och ADHD
Kandidat-uppsats, Sektionen för lärarutbildning (LUT)Sammanfattning : .... LÄS MER