Sökning: "kost england"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden kost england.
1. En kartläggning av samtliga Allsvenska mål säsongen 2021
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Den här studien syftar till att beskriva och undersöka hur anfallen som ledde till mål uppstod samt var de avslutades under säsongen 2021 Allsvenskan (Sveriges högsta liga i fotboll). Tidigare forskning från de högsta ligorna i Tyskland och England samt tre olika världsmästerskap har tagits upp i denna studie för att skapa en referensbild att jämföra den nya empirin med. LÄS MER
2. Nudging inom livsmedelsbutiker : En studie om huruvida konsumenter i Sverige och England påverkas av nudging
Kandidat-uppsats, Södertörns högskolaSammanfattning : Nudging syftar till vilken aspekt som helst av valarkitektur som förändrar människors beteende på ett positivt vis utan att förbjuda några alternativ eller väsentligt ändra deras ekonomiska incitament. Marknadsföringsstrategin har blivit allt vanligare de senaste åren och förekommer bland företag men även samhället i stort. LÄS MER
3. Det är det lilla som gör det stora : -hälsofrämjande åtgärder vid hypertoni
Kandidat-uppsats, Sektionen för hälsa och samhälle (HOS)Sammanfattning : Hypertoni är vanligt förekommande i dagens samhälle och anses därför ha blivit en folksjukdom. Uppskattningsvis har 1,8 miljoner av Sveriges vuxna befolkning hypertoni. Hypertoni står för cirka 13 procent av den totala dödligheten i världen, och ses som en riskfaktor till ett stort antal hjärt- och kärlsjukdomar. LÄS MER
4. Skolmat i Sverige och England - En observationsstudie kring skolmaten och elevers matvanor i en svensk respektive engelsk skola
Kandidat-uppsats, Enheten för lärarutbildningSammanfattning : Syftet med studien är att kartlägga vad som serveras, vad elever väljer för mat och huruvida riktlinjerna följs i en svensk respektive engelsk skola. Undersökningen gjordes i form av observationer på vad som serverades i matsalen och elevernas val av mat. Valet av mat observerades vid ett lunchtillfälle och med en klass på 20 elever. LÄS MER
5. Hur skall en arbetsplats vara för att främja den fysiska hälsan? - en litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Sektionen för hälsa och samhälle (HOS)Sammanfattning : Övervikt och fetma är ett ökande problem runtom i samhället, något som visat sig genom ökade kostnader för överviktsrelaterade sjukdomar och sjukskrivingar. Syftet med studien var att genom en litteraturstudie undersöka hur en arbetsplats miljö skall vara för att främja de anställdas hälsa avseende övervikt, fetma, motion och kost. LÄS MER