Sökning: "kost och hälsa"

Visar resultat 16 - 20 av 834 uppsatser innehållade orden kost och hälsa.

  1. 16. Användning av ekologiska och närproducerade livsmedel i ämnet hem- och konsumentkunskap

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Ann-Charlott Olén; Carina Hemmarö; Filippa Svedlund; [2023]
    Nyckelord :ekologiskt; närproducerat; ramfaktorer; hem- och konsumentkunskap;

    Sammanfattning : Bakgrund Genom att handla närproducerat och ekologiskt är det möjligt att bidra till hållbar utveckling. Enligt det centrala innehållet för hem och konsumentkunskap ska elever utbildas att göra genomtänkta val av livsmedel som främjar deras hälsa, ekonomi och vår miljö. LÄS MER

  2. 17. ”Det skulle vara bra för mig men jag orkar inte lägga tid på det” : En kvalitativ intervjustudie om ungdomars perspektiv på mellanmålet

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Kristian Vasilj; Nordström Nichlas; [2023]
    Nyckelord :Mellanmål;

    Sammanfattning : Sammanfattning Bakgrund I vårt dagliga arbete på våra skolor har vi sett att elever många gånger är orkeslösa. Vi människor behöver mat för att överleva och behålla en god hälsa, men maten har också en rad sociala,psykologiska och känslomässiga betydelser. LÄS MER

  3. 18. Effekter av fysisk aktivitet och/eller kost med beteendeförändringstekniker på knäsmärtarelaterade funktionshinder och/eller fysisk funktion vid fetma

    Master-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för hälsa, vård och välfärd

    Författare :Zunera Saif; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund: Fetma är ett världsomspännande problem och är förknippat med knäsmärta hos den vuxna befolkningen. Resultaten av fysisk aktivitet och dietinterventioner med beteendeförändringstekniker för att minska knäsmärtrelaterad funktionsnedsättning hos överviktiga personer studeras inte systematiskt. LÄS MER

  4. 19. Samlade upplevelser av self-compassion och dess inverkan på kost : En integrerande sammanställning av det kvalitativa forskningsläget

    Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsa, lärande och teknik

    Författare :Emma Bengtsson; Saga Lidholm; [2023]
    Nyckelord :Diet; dietary habits; diet relationship; empowerment; personal experiences; self-compassion; Empowerment; kost; kostvanor; personliga erfarenheter; relation till kost; self-compassion;

    Sammanfattning : Bakgrund: Kostvanor och relation till kost påverkas av flera faktorer och self-compassion har en inverkan på båda enligt tidigare forskning. Self-compassion grundar sig i tre komponenter som är self-kindness, mindfulness, common humanity. LÄS MER

  5. 20. Måltidspedagogik i förskola : Pedagogers aktiviteter för lärandet om och med mat och måltider i förskolan

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Institutionen för barndom, utbildning och samhälle (BUS)

    Författare :Linnea Hansson; Delkhaz Haij; [2023]
    Nyckelord :Måltidspedagogik; Måltid; Kost; Hälsa; Pedagog; Barn; Förskola;

    Sammanfattning : .... LÄS MER