Sökning: "kost och hälsa"
Visar resultat 16 - 20 av 834 uppsatser innehållade orden kost och hälsa.
16. Användning av ekologiska och närproducerade livsmedel i ämnet hem- och konsumentkunskap
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Genom att handla närproducerat och ekologiskt är det möjligt att bidra till hållbar utveckling. Enligt det centrala innehållet för hem och konsumentkunskap ska elever utbildas att göra genomtänkta val av livsmedel som främjar deras hälsa, ekonomi och vår miljö. LÄS MER
17. ”Det skulle vara bra för mig men jag orkar inte lägga tid på det” : En kvalitativ intervjustudie om ungdomars perspektiv på mellanmålet
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Sammanfattning Bakgrund I vårt dagliga arbete på våra skolor har vi sett att elever många gånger är orkeslösa. Vi människor behöver mat för att överleva och behålla en god hälsa, men maten har också en rad sociala,psykologiska och känslomässiga betydelser. LÄS MER
18. Effekter av fysisk aktivitet och/eller kost med beteendeförändringstekniker på knäsmärtarelaterade funktionshinder och/eller fysisk funktion vid fetma
Master-uppsats, Mälardalens universitet/Akademin för hälsa, vård och välfärdSammanfattning : Bakgrund: Fetma är ett världsomspännande problem och är förknippat med knäsmärta hos den vuxna befolkningen. Resultaten av fysisk aktivitet och dietinterventioner med beteendeförändringstekniker för att minska knäsmärtrelaterad funktionsnedsättning hos överviktiga personer studeras inte systematiskt. LÄS MER
19. Samlade upplevelser av self-compassion och dess inverkan på kost : En integrerande sammanställning av det kvalitativa forskningsläget
Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsa, lärande och teknikSammanfattning : Bakgrund: Kostvanor och relation till kost påverkas av flera faktorer och self-compassion har en inverkan på båda enligt tidigare forskning. Self-compassion grundar sig i tre komponenter som är self-kindness, mindfulness, common humanity. LÄS MER
20. Måltidspedagogik i förskola : Pedagogers aktiviteter för lärandet om och med mat och måltider i förskolan
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Institutionen för barndom, utbildning och samhälle (BUS)Sammanfattning : .... LÄS MER