Sökning: "kost träning kvinnor"
Visar resultat 1 - 5 av 47 uppsatser innehållade orden kost träning kvinnor.
1. En digital enkätstudie om hur sociala medier används för att söka information om hälsa, matvanor och livsmedelsval
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Sociala medier har blivit en integrerad del av mångas vardagliga liv och påverkar hur människor kommunicerar, delar information samt interagerar med varandra. Det är även en plats där desinformation sprids och det är därför viktigt att förstå hur budskap som spridsvia sociala medier påverkar följarnas liv. LÄS MER
2. Fysisk aktivitet för att förebygga graviditetsdiabetes : En systematisk litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Fysioterapi och beteendemedicinSammanfattning : Bakgrund: Diagnosen graviditetsdiabetes innebär en glukosintolerans vilket kan ge stora konsekvensersom komplikationer vid födsel, makrosomi eller diabetes typ 2. Riskfaktorerna för att fådiagnosen är bland annat högt BMI, ålder >35 år samt låg fysisk aktivitetsnivå. LÄS MER
3. Träningsklädernas påverkan på träningsupplevelsen
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Denna uppsats baseras på en explorativ studie där syftet är att undersöka hur kvinnor ser på skillnader mellan manliga och kvinnliga träningskläder, vilka träningskläder de väljer, samt hur träningskläder påverkar träningsupplevelsen. Ett frågeformulär skapades och skickades ut via sociala medier för att samla in empiri. LÄS MER
4. Kvinnors förutsättningar att vara fysiskt aktiva under graviditet. En kvantitativstudie av aktivitetsnivå och påverkande faktorer
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Att vara fysiskt aktiv under graviditet är viktigt för kvinnans hälsa. Förutom lägre viktökning minskar det risken för graviditetsdiabetes, högt BT och akut kejsarsnitt. Dock möter enligt endast 27% rekommendationerna på måttlig intensitet ≥150 min/v. LÄS MER
5. Ett ökat proteinintag kan förbättra en atlets uthållighetsprestation
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för biologisk grundutbildningSammanfattning : Denna litteraturstudie tar sikte på att belysa hur proteinkonsumtion påverkar en atlets fysiska uthållighetsförmåga. För att kunna maximera sin uthållighetsprestation behöver atleter protein för att bland annat ersätta använd energi. LÄS MER