Sökning: "kost uppsats"
Visar resultat 1 - 5 av 86 uppsatser innehållade orden kost uppsats.
1. Skatteväxling för en hållbar livsmedelskonsumtion och dess fördelningseffekter
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för nationalekonomi med statistikSammanfattning : Svenskarnas nuvarande diet ger upphov till stora klimatavtryck och i en tid där världen ställer om till en hållbar framtid hade en mer växtbaserad kost varit önskvärd. Denna uppsats presenterar en skatteväxlingsmodell vars syfte är att främja mer klimatvänliga livsmedel och samtidigt är någorlunda inkomstneutral för statsbudgeten. LÄS MER
2. Klimatbaslinje och åtgärder för framtidens Stora Sköndal : En uppskattning av Stora Sköndals växthusgasutsläpp 2035och vägval för att nå klimatpositivitet
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Enligt FN:s klimatpanel IPCC var växthusgasutsläppen mellan 2010 och 2019 de största imänsklighetens historia, och de fortsätter att öka. Alla måste minska sina växthusgasutsläppoch Sverige har historiskt varit ledande i omställningen. LÄS MER
3. VAD LÄR VI OSS EGENTLIGEN : Får vi rätt kunskap för framtiden i idrott och hälsa?
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för pedagogiska studier (from 2013)Sammanfattning : Syftet med denna uppsats är att kartlägga vuxna ungdomars upplevelser av skolämnet idrott och hälsa på gymnasial nivå. På vilket sätt har ämnet skapat en bra grund för framtiden och vad uppskattar man ha lärt sig för väsentlig kunskap för framtida aktiviteter för att bibehålla en hälsosam livsstil i vuxen ålder? Metoden som använts för denna studie är kvantitativa enkäter som är riktade mot unga vuxna som gått ur gymnasiet efter 2011. LÄS MER
4. Träningsklädernas påverkan på träningsupplevelsen
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Denna uppsats baseras på en explorativ studie där syftet är att undersöka hur kvinnor ser på skillnader mellan manliga och kvinnliga träningskläder, vilka träningskläder de väljer, samt hur träningskläder påverkar träningsupplevelsen. Ett frågeformulär skapades och skickades ut via sociala medier för att samla in empiri. LÄS MER
5. Ledarskapet på restauranger med stjärna i Guide Michelin. En kvalitativ studie om ledarens roll i framgångsrika restauranger.
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Restaurangbranschen är en tävlingsinriktad bransch som leds av vinnarskallar med stor passion för yrket med framgång i fokus. Det gäller att vara snabbtänkt då hastiga beslut som kan vara avgörande inte är ovanligt. En framgångsrik restaurang i denna uppsats anses som den som belönats av Guide Michelin med minst en stjärna. LÄS MER