Sökning: "kostregistrering"
Visar resultat 11 - 15 av 37 uppsatser innehållade ordet kostregistrering.
11. Effekten av näringsbaserade program med syfte att förebygga och/eller behandla sår
Kandidat-uppsats, Högskolan i Jönköping/HHJ, Avd. för omvårdnadSammanfattning : Bakgrund: Det finns många faktorer som påverkar läkningsprocessen. Personer med svårläkta sår upplever ett lidande som negativt påverkar vardagen. Ett tillgodosett energiintag är en viktig faktor för att optimera sårläkningen. Ett näringsbaserat program kan vara ett verktyg för att behandla sår. LÄS MER
12. Kostintag hos amputerade : En jämförande undersökning av energiintag, mikronutrientsintag och intagsfrekvenser i relation till Riksmaten 2010/2011
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Introduktion: Det finns anledning att tro att amputerade har en ökad risk för både viktuppgång och näringsbrist. Övervikt kan medföra särskilt stora negativa konsekvenser för denna patientgrupp och förutsättningarna för fysisk aktivitet är ofta begränsade. LÄS MER
13. Energiomsättning och energigivande näringsämnen hos överviktiga barn och ungdomar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Övervikt och fetma är ett stort folkhälsoproblem världen över och ökar kontinuerligt. Det globala förändringarna inom kost och levnadsmönster som skett har lett till en obalans mellan energiintag och energiförbrukning och anses vara grunden till övervikt och fetma hos barn och ungdomar. LÄS MER
14. Hur påverkar energi- och proteinrik kost intaget av energi och makronutrienter?
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Today 70 percent of the people residing in nursing homes are undernourished. One way to avoid that an individual is affected by malnutrition it is a necessity that the meals is customized after special needs current among other things as energy and protein. LÄS MER
15. Näringsintag och måltidsmiljö på ett kommunalt äldreboende i Dorotea kommun : En studie baserad på mixed methods
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Sammanfattning Bakgrund Malnutrition är vanligt förekommande bland äldre och speciellt hos sjuka äldre. Rekommendationerna kring hälsosamt kroppsmasseindex (BMI) är högre för äldre personer. Faktorer som påverkar matintaget hos äldre är aptit, sjukdom och måltidssituation. LÄS MER