Sökning: "kosttillskott"
Visar resultat 6 - 10 av 145 uppsatser innehållade ordet kosttillskott.
6. Dependence of Degradation Mechanisms in Magnesium Alloys on Grain Orientation and Interfaces in 3D
Master-uppsats, Lunds universitet/MaterialteknikSammanfattning : Magnesium alloys are promising candidates as biomedical implants. However, a good understanding of their degradation processes is lacking. In this work, degradation in two magnesium alloys were studied in a simple physiological-fluid electrolyte of H2O+0.9wt%NaCl, Mg-5wt%Zn (Z5) & Mg-5wt%Zn-0. LÄS MER
7. Den perfekta kroppen : En kvantitativ studie om muskeldysmorfi
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för idrottsvetenskap (ID)Sammanfattning : Bakgrund: Muskeldysmorfi (MD) är en psykologisk störning som kännetecknas avatt en person är tvångsmässigt bekymrad över sin upplevda brist på muskulatur. MDkan ha betydande negativa effekter på en persons liv, vilket kan leda till socialisolering, ökad risk för missbruk och psykisk ohälsa. LÄS MER
8. Brännässla (Urtica dioica L.): Bioaktiva komponenter och funktionella egenskaper
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Urtica dioica L. (UD) eller brännässla har använts i tusentals år som traditionell medicin och i kosten. Litteraturstudien syftar till att undersöka vilka bioaktiva komponenter som finns i nässla och dess funktionella egenskaper med fokus på hälsa. Brännässlan är känd som ett ihärdigt ogräs som orsakar smärtsam klåda. LÄS MER
9. Effektivitet och säkerhet av palmitoyletanolamid (PEA) för behandling av smärta.
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Bakgrund: Palmitoyletanolamid (PEA) är endogen fettsyraamid som produceras naturligt i kroppen. PEA fungerar som en lipidmediator med liknande effekter som endocannabinoider och har olika positiva effekter på kroppen, såsom antiinflammatorisk, smärtlindrande, antikonvulsiv, immunmodulerande och neuroprotektiv verkan. LÄS MER
10. Råmjölkens användningsmöjligheter och egenskaper : the uses and properties of colostrum
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Råmjölken är den första mjölken som däggdjur producerar efter födsel. Råmjölken är rik på makro- och mikronäringsämnen, immunmodulatorer och tillväxtfaktorer. Råmjölken produceras ungefär de tre första dagarna efter födseln. Kon producerar mer råmjölk än vad kalven behöver. LÄS MER