Sökning: "kostvanor bland gymnasieelever"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden kostvanor bland gymnasieelever.

  1. 1. BIDRAR HEM-OCH KONSUMENTKUNSKAP TILL ÖKAD HÄLSA? : Elevers tankar kring undervisningen

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Umeå universitet/Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap

    Författare :Annika Stunke; [2021]
    Nyckelord :Hem- och konsumentkunskap; hälsa; kost; matvanor och hälsorisk;

    Sammanfattning : Folkhälsoproblematiken i Sverige ökar och kosten har en stor betydelse för hälsan. Det är viktigt att ungdomar får kunskaper om vilka livsmedelsval som främjar deras hälsa. Politiker anser att skolan är ett viktigt verktyg i folkhälsoarbetet och att ämnet hem- och konsumentkunskap har ett stort ansvar i att förmedla bra kostvanor. LÄS MER

  2. 2. Svenska gymnasieungdomars uppfattningar om kost i allmänhet och LCHF-dieten i synnerhet.

    M1-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Lii Lehtinen; Sara Söderström; [2013]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : I dagens mediesamhälle finns information tillgänglig dygnet runt, och olika trenddieter ges därigenom utrymme att påverka ungdomar, en av de grupper som är mest mottagliga förförändring. Övervikt och fetma bland barn och ungdomar har ökat stadigt sedan 80- talet. LÄS MER

  3. 3. Påverkar kost och motion skolprestation? En enkätundersökning om gymnasieungdomars uppfattning om sambandet mellan regelbunden fysisk aktivitet, kostvanor och skolresultat

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet; Göteborgs universitet

    Författare :Maria Cullhed; Helena Fagerell; [2011-04-15]
    Nyckelord :enkätundersökning; fysisk aktivitet; gymnasieelever; kostvanor; skolresultat;

    Sammanfattning : Titel Påverkar kost och motion skolprestation? En enkätundersökning om gymnasieungdomars uppfattning om sambandet mellan regelbunden fysisk aktivitet, kostvanor och skolresultat. Syfte och frågeställningar Syftet med denna studie är att ta reda på gymnasieungdomars uppfattning om sambandet mellan fysisk aktivitet, kost och skolresultat. LÄS MER

  4. 4. ”Äta bör man, annars dör man. Äter gör man, ändå dör man”- fast senare : En deskriptiv undersökning om gymnasieelevers kostvanor

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Institutionen för idrotts- och hälsovetenskap

    Författare :Robert Johansson; Alexander Persson; [2011]
    Nyckelord :Gymnasieelever; elever; kost; kostvanor; matvanor; idrott; näring;

    Sammanfattning : Syfte och frågeställningar Syftet med undersökningen är att kartlägga kostvanorna hos gymnasieelever i årskurs 3. Frågeställning 1 – Finns det några skillnader i kostvanor mellan icke idrottande elever och idrottande elever? Vilka är i så fall skillnaderna? Frågeställning 2 – Finns det några skillnader i kostvanor utifrån följande faktorer: Kön, föräldrarnas utbildning, betyg från högstadiet, socioekonomisk status, rökning och religiöst engagemang? Vilka är i så fall skillnaderna? Metod Vi har använt enkätundersökning som metod. LÄS MER

  5. 5.  Utbildning i kostfrågor behövs på gymnasiet :  sex gymnasieelevers synpunkter

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Åsa Johansson; [2010]
    Nyckelord :Hkk; hem- och konsumentkunskap; kostutbildning; gymnasiet; utbildning; kostfrågor; kostkurs; nya gymnasieskolan; elev; elever; gymnasieelever; gymnasieelev; kostlärare; undervisning; kost; hälsa; kost och hälsa; kostrelaterade sjukdomar; kostrelaterade folksjukdomar; folksjukdomar; fetma; övervikt; diabetes; hjärt och kärlsjukdomar;

    Sammanfattning : Bakgrund: Kostvanorna hos den allmänna befolkningen, i synnerhet bland barn och ungdomar, är bristfällig. De svenska näringsrekommendationerna följs inte och dåliga kost- och motionsvanor har ett tydligt samband med flera av dagens folksjukdomar. LÄS MER