Sökning: "kostvetenskap"

Visar resultat 6 - 10 av 406 uppsatser innehållade ordet kostvetenskap.

  1. 6. Från måltidsersättning till energireducerad kost

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Sarra Chebil; Hanna H Kvint; [2019-08-13]
    Nyckelord :bibehållen viktminskning; emotionellt ätbeteende; fetma; följsamhet; måltidsfrekvens; självrapportering; VLED; återhållsamt ätbeteende;

    Sammanfattning : Program: Hälsopromotionsprogrammet KostvetenskapNivå: GrundnivåHandledare: Lena GripetegExaminator: Christina BergAntal sidor: 34 (inklusive bilagor)Termin/år: Vt 2019.... LÄS MER

  2. 7. En uppblåst historia? En kritisk diskursanalys om hur dags- och kvällspress framställer tarmsjukdomen IBS

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Rebecka Levenskog; Jolinne Marlowe; [2019-08-13]
    Nyckelord :FODMAP; Genus; Hälsa; IBS; Media; Ojämlikhet; Sammanfattning;

    Sammanfattning : Program: Hälsopromotion kandidatprogram, KostvetenskapNivå: GrundnivåHandledare: Hillevi PrellExaminator: Christina BergAntal sidor: 29Termin/år: VT 2019.... LÄS MER

  3. 8. Hälsoval och kroppsuppfattning bland kvinnliga idrottsutövare inom lagidrott

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Sonja Thorén Karlsson; Hanna Wetterling; [2019-08-13]
    Nyckelord :Idrottsprestation; Kroppsuppfattning; Kvinnliga lagidrottare; Matval;

    Sammanfattning : Program: Hälsopromotion kostvetenskapNivå: GrundnivåHandledare: Agneta SjöbergExaminator: Christina BergAntal sidor: 41Termin/år: Vt. 2019... LÄS MER

  4. 9. Familjecentraler i Skaraborg

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Matilda Holmberg; Sofia Jesperson; [2019-08-13]
    Nyckelord :Barn; Familjecentraler; Hälsofrämjande; Matvanor; Skaraborg;

    Sammanfattning : Program: Hälsopromotion kostvetenskapNivå: GrundnivåHandledare: Mia PrimExaminator: Agneta SjöbergAntal sidor: 45Termin/år: Vt2019.... LÄS MER

  5. 10. Den glutenfria kosten – vår tids största diet på gott eller ont?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Lisa Groop; Erik Tieu; [2019-08-12]
    Nyckelord :Kost; celiaki; gluten; självdiagnostisering;

    Sammanfattning : Program: Hälsopromotion - KostvetenskapNivå: GrundnivåHandledare: Agneta SjöbergExaminator: Mia PrimAntal sidor: 34 (inklusive bilagor)Termin/år: VT2019Nyckelord: Kost, celiaki.... LÄS MER