Sökning: "kvalitativ restaurang"

Visar resultat 1 - 5 av 107 uppsatser innehållade orden kvalitativ restaurang.

  1. 1. Meat me in the green : En litteraturstudie om sensoriska egenskaper för veganska och vegetariska livsmedelsprodukter

    Magister-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Clara Gillow Thorsén; [2023]
    Nyckelord :Sensory meat substitutes; semantic frames; taste; flavour; texture; preference; palatibility;

    Sammanfattning : Förståelse och intresset för mat och måltid ökar explosionsartat vilket medför större krav pålivsmedelsprodukter och upplevelser av en måltid där en produkt står i centrum.Produktutvecklare och gastronomer arbetar ständigt för att producera smakfulla livsmedelsom både är klimatsmarta och uppfyller konsumenternas krav på smak. LÄS MER

  2. 2. Behovet av revision i små privata aktiebolag : En kvalitativ studie

    Magister-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Joudi Nahas Mouhandes; Fredy Handola; [2023]
    Nyckelord :Audit; auditor; accounting consultant; small limited companies; audit requirement; voluntary audit; Revision; revisor; redovisningskonsult; små aktiebolag; revisionsplikt; frivillig revision;

    Sammanfattning : Från 2010 kan små privata aktiebolag i Sverige välja att inte ha revisor. Syftet var att minska kostnader och stärka tillväxt. Cirka 60% av företagen valde bort revisionen, framför allt i kontantintensiva branscher som restaurang och taxi. LÄS MER

  3. 3. Serveringspersonalens kommunikations- och interaktionsförmåga : En kvalitativ studie om vikten av en tydlig och bra kommunikation och interaktion mellan serveringspersonal och gäst

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Alicia Skagerström; Jenny Hedberg; [2023]
    Nyckelord :Waiters waitress; communication; interaction; knowledge; craft; Serveringspersonal; kommunikation; interaktion; restaurangbranschen; hantverk.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. I skottlinjen av medial kritik : En kvalitativ studie om medial kritiks påverkan på affärsrelationer i en triadisk kontext

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Tyra Nilsson; Jasmin Zarei; [2023]
    Nyckelord :Triad; triadisk affärsförbindelse; affärsrelationer; matleveransföretag; medial kritik; förändring;

    Sammanfattning : Denna studie syftar till att undersöka hur medial kritik påverkar affärsrelationer i en triadiskkontext. Detta undersöktes genom fyra fallstudier där ett matleveransföretag agerar somleverantör, en restaurang som köpare och en slutanvändare som konsument. LÄS MER

  5. 5. Mechanisms to enable operational efficiencies in a virtual context

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Anton Palmén; Morgan Bryer; Nathan Nilsson; [2023]
    Nyckelord :Virtual kitchens; Operational efficiency; Business model canvas; Virtuality; Business and Economics;

    Sammanfattning : Title: Mechanisms to enable operational efficiencies in a virtual context Seminar date: 1st of June 2023 Course: FEKH99, Bachelor Degree Project in Entrepreneurship and Innovation, 15 University Credit Points Authors: Morgan Bryer, Nathan Nilsson, Anton Palmen ´ Supervisor: Ziad El-Awad, Lund University Keywords: Virtual kitchens, Operational Mechanisms, Operational Efficiency, Business Model Canvas, Virtuality Research question: Research how the internal mechanisms of virtual restaurants enable high operational efficiency Purpose: On paper, virtual kitchens are more effective and profitable business ventures than traditional restaurants. The purpose of this thesis is to evaluate the internal mechanisms that enable operational efficiencies in virtual restaurants. LÄS MER