Sökning: "kvalitetssäkring livsmedel"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden kvalitetssäkring livsmedel.

  1. 1. Hållbarhetsaspekten vid upphandlingsprocess och kvalitetssäkring av livsmedel : En fallstudie på upphandlingsförvaltningen i Värnamo kommun.

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för ekonomistyrning och logistik (ELO)

    Författare :Zandra Kullman; Adam Allgurin; Filip Karlsson; [2017]
    Nyckelord :Public procurement; Green Public Procurement; groceries; sustainability; environment; purchase process; quality assurance; Offentlig upphandling; Green Public Procurement; livsmedel; hållbarhet; miljö; inköpsprocess; kvalitetssäkring;

    Sammanfattning : Bakgrund och problemdiskussion: Den offentliga upphandlingen kan med väl genomtänkta krav på varor och tjänster bli en stark drivkraft och en föregångare för hållbar utveckling. Trots en svag och oklar lagstiftning inom området finns det idag stora möjligheter att ställa krav både på socialt ansvarstagande och miljöhänsyn i samband med offentliga upphandlingar. LÄS MER

  2. 2. DOSS - Värderingsmodell för riskerna vid tillverkningen av flytande livsmedel -En analys av interna risker och deras konsekvenser på produktens varumärke

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Sofia Svensson; Dagmar Ohlsson; [2005]
    Nyckelord :Företagsledning; Management of enterprises; livsmedelsindustri; riskvärderingsmodell; Risk; varumärke; management; Business and Economics;

    Sammanfattning : Sammanfattning Titel DOSS - Värderingsmodell för riskerna vid tillverkningen av flytande livsmedel - En analys av interna risker och deras ekonomiska konsekvenser på produktens varumärke Författare Dagmar Ohlsson & Sofia Svensson Handledare Carl-Henric Nilsson, Universitetslektor vid Technology Management Centrum, Lunds Universitet. Fredrik Nilsson, doktorand vid Förpackningslogistik, Lunds Tekniska Högskola Christina Skjöldebrand, Adjungerad Professor vid Livsmedelsteknik, Lunds Tekniska Högskola Syfte Vårt syfte var att skapa en modell för kartläggning och värdering av interna operativa riskkällor, samt utreda vilka konsekvenser dessa riskkällor kunde få på produktens varumärke. LÄS MER

  3. 3. Spårbarhet av dagligvaror genom den svenska livsmedelskedjan

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Tommy Örjas; Anders Severius; [2003]
    Nyckelord :Spårbarhet; logistik; märkning; identifiering; förpackning; information.; Technological sciences; Teknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Problembakgrund ? EU har infört en ny livsmedelslag, nr 178/2002 av den 28 januari 2002 som kräver spårbarhet på livsmedel och foder. Problemet är att upprätthålla en bra spårbarhet genom de olika leden i livsmedelskedjan. LÄS MER