Sökning: "kycklingproduktion"
Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade ordet kycklingproduktion.
1. För- och nackdelar med köttkonsumtion : en sammanställning av de möjliga konsekvenserna med kött i människans diet, ur ett västerländskt perspektiv
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Att livsmedel tar upp en stor del av människans liv är grundläggande och förståelsen för att det även har så stor betydelse på vår hälsa, miljö och klimatet, är en förutsättning för att framtida generationer ska kunna leva utan hunger och fattigdom. Köttkonsumtionen i västvärlden bygger framförallt på rekommendationer som tagits fram av världshälsoorganisationen samt respektive lands motsvarighet till Livsmedelsverket. LÄS MER
2. Comparison of behaviour and health of two broiler hybrids with different growth rates
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Until recently fast growing broiler hybrids have been used exclusively in both conventional and organic broiler production in Sweden. This study aimed to quantify differences in behaviour and health between a fast growing hybrid (Ross 308) and a slower growing hybrid (Rowan Ranger). LÄS MER
3. Individuell variation avseende levandevikt hos långsamväxande slaktkycklingar : påverkan på klassificeringen
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Detta arbete beskriver variation i levande- och slaktvikt för kycklinghybriden Rowan Ranger (RR). Jag har studerat medelvikten och variationen inom hybriden genom att väga stickprov ur ett antal flockar. LÄS MER
4. Kycklingproduktion : en analys av produktiongrenens ekonomiska förutsättningar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Kycklingkonsumtionen ökar i världen och i Sverige. För att bemöta den ökade efterfrågan på Svensk kyckling som kan förväntas i framtiden behöver den slaktade volymen öka och fler djur produceras. LÄS MER
5. Djurvälfärd i slaktkycklingproduktion - hur kan den förbättras i Sverige?
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Konsumtionen och produktionen av slaktkyckling ökar både i Sverige och övriga världen. Majoriteten av produktionssystemen är likvärdiga och dessa består av storskaliga system med snabbväxande raser. Förekomsten av produktionssjukdomar varierar världen över och detsamma gäller för medicinering och antibiotikaanvändning. LÄS MER