Sökning: "lätt köttras"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden lätt köttras.

  1. 1. Calving ease and stillbirth in dairy herds using beef and dairy breed bulls

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Patricia Gullstrand; [2017]
    Nyckelord :crossbreeding; dairy; beef; calving ease; stillbirth;

    Sammanfattning : The aim of this study was to evaluate the effect of different sire breeds on calving traits when used in dairy herds. Records from 1,423,851 calvings from 1990-2016 were collected from the Swedish milk recording scheme from Swedish Holstein, Red dairy cattle, Hereford, Charolais, Aberdeen Angus, Limousin and Simmental sires mated with Swedish Holstein, Red dairy cattle or crossbred dams. LÄS MER

  2. 2. Förbättrad nötköttsproduktion genom korsningar mellan mjölkkor och köttrastjurar

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Elin Jonsson; [2017]
    Nyckelord :korsningsavel; mjölkras; tung köttras; lätt köttras; slaktkroppsegenskaper; klassificering;

    Sammanfattning : I Sverige står mjölkraserna för 65% av nötköttsproduktionen, där de vanligaste mjölkraserna är svensk röd och vit boskap (SRB) och holstein. På grund av att antalet mjölkkor har minskat i Sverige under en längre tid råder idag brist på kalvar till den svenska nötköttsproduktionen, vilket har lett till stigande priser för både kött- och mjölkraskalvar. LÄS MER

  3. 3. Optimal användning av köttrassemin i svenska mjölkkobesättningar

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Lowa Göransdotter; [2015]
    Nyckelord :köttraskorsning; köttrassemin; mjölkkor; nötkött; nötköttsproduktion; beef crossing; dairy cows; beef breeds; beef; beef production;

    Sammanfattning : Inom den svenska mjölkbranschen är användandet av köttrassemin i mjölkkobesättningar ett hett diskussionsämne för tillfället. Mjölkpriset är lågt och det sänker priset på dräktiga kvigor. LÄS MER

  4. 4. Kokvigeproduktion baserad på köttraser : en fältstudie

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Johanna Dahlström; [2007]
    Nyckelord :ko; kviga; köttras; nötkött; nötköttsproduktion;

    Sammanfattning : Most of the beef production in Sweden has been integrated with milk production. Since the 1990:s, the number of dairy cows has decreased. A specialised beef production has developed in purpose to compensate for this decrease. The consumption of beef have increased in the last decade, but the Swedish production has no followed this trend. LÄS MER