Sökning: "lågkolhydratskost"

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade ordet lågkolhydratskost.

  1. 1. Bör kolhydratintag begränsas vid polycystiskt ovariesyndrom? Effekten av en kalorirestriktiv lågkolhydratskost på vikt, midjeomfång och testosteron hos kvinnor med polycystiskt ovariesyndrom och övervikt.- En systematisk översikt

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Julia Arnborger; Amanda Järnvall; [2024-02-20]
    Nyckelord :PCOS; Lågkolhydratkost; RCT; Low carbohydrate diet;

    Sammanfattning : Syfte: Syftet med den här översiktsartikeln är att studera litteraturen som finns kring effekten av en energirestriktiv lågkolhydratkost på vikt, midjeomfång och testosteronnivåer hos kvinnor med polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) och övervikt jämfört med en energirestriktiv kontrollkost. Metod: Studier inkluderade i denna översikt skulle undersökte kvinnor mellan 16-45 år diagnostiserade med PCOS enligt Rotterdam-kriterierna. LÄS MER

  2. 2. Effekt av strikt lågkolhydratskost på välbefinnande vid viktminskning hos personer med övervikt eller fetma - en systematisk översiktsartikel

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Rebecca Ericson; Olivia Persson; [2018-06-04]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Titel: Effekt av strikt lågkolhydratskost på välbefinnande vid viktminskning hos personer med övervikt eller fetma - en systematisk översiktsartikel Författare: Rebecca Ericson och Olivia Persson Handledare: Mette Axelsen Examinator: Frode Slinde Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2018-03-27 Bakgrund Övervikt och fetma är ett växande problem i dagens samhälle och en metod för att minska i vikt är att äta lågkolhydratskost. Underlaget för hur måttlig eller strikt lågkolhydratskost påverkar livskvalité är idag otillräckligt. LÄS MER

  3. 3. Effekter av lågkolhydratkost bland personer med övervikt och fetma : En litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för omvårdnad

    Författare :Fanny Forsman; Linnéa Lövgren; [2016]
    Nyckelord :lågkolhydratkost; övervikt; fetma; viktnedgång; kosthållning;

    Sammanfattning : Bakgrund: Prevalensen av människor som är överviktiga/drabbade av fetma ökar ständigt. Detta kan bero på förändrade levnadsvanor som gjort att människor idag äter allt mer onyttigt och den fysiska aktiviteten minskat, vilket i sin tur kan leda till övervikt och fetma. LÄS MER

  4. 4. Effekter av LCHF-kost hos personer med diabetes typ 2 : En systematisk litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

    Författare :Malin Ingvarsson; Johanna Ågren; [2015]
    Nyckelord :Omvårdnad; Diabetes typ 2; LCHF-kost; Högfettkost; Lågkolhydratskost;

    Sammanfattning : Bakgrund: Diabetes typ 2 är en av vår tids stora folksjukdomar som ökar runt om i världen. Den kost som rekommenderas för diabetiker av Socialstyrelsen bygger på ett stort innehåll kolhydrater, vilket tenderar att höja blodsockernivåerna. LÄS MER

  5. 5. Strikt lågkolhydratskost som rehabiliteringsmetod vid typ 2 diabetes : – konsekvenser för livskvalité och arbetsliv

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Avdelningen för hälsovetenskap

    Författare :Amanda Åström; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER