Sökning: "lågutbildade kvinnor"
Visar resultat 1 - 5 av 45 uppsatser innehållade orden lågutbildade kvinnor.
1. Kunskap om kvinnlig fertilitet i Sverige
Magister-uppsats,Sammanfattning : Bakgrund: Svenskar föder färre barn och senare i livet. Risken med senareläggande av barnafödandet är att det kan bli svårare att bli gravid och att behålla graviditeten, som resultat av detta kan kanske par inte få de barn som önskats. LÄS MER
2. Minnen av Mortalitet : ett minnesarbete med lågutbildade kvinnor
Master-uppsats, Stockholms universitet/GenusvetenskapSammanfattning : Den här uppsatsen är resultatet av ett minnesarbete som gjordes med fyra svenska kvinnor, alla i en ålder över 74 år. Syftet var att förstå mer om varför lågutbildade kvinnor har kortare livslängd än grupper med högre utbildning. LÄS MER
3. "I det här livet måste du vara djärv" : En nätverksanalytisk studie över chilenska invandrarkvinnors arbetsmarknadsetablering i Sverige
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för samhälle, kultur och identitet (SKI)Sammanfattning : Chilenare är den största sydamerikanska invandrargruppen i Sverige som började sin flykt hit efter militärkuppen år 1973. Cirka hälften av de chilenska invandrarna är kvinnor och majoriteten har tagit sig till Sverige på grund av flykt eller anhöriginvandring. LÄS MER
4. Vad driver arbetslösheten för män och kvinnor? : Ett genusperspektiv på den regionala arbetsmarknaden
Kandidat-uppsats, Högskolan Väst/Avd för juridik, ekonomi, statistik och politikSammanfattning : During recessions, the male unemployment rate tends to rise more than the female unemployment rate. Researchers agree that segregated labor markets account for most of the unemployment gap between genders. LÄS MER
5. Kunskaper om och attityder till E-nummer : En enkätstudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund E-nummer, som är tillsatser i många olika livsmedel och produkter, har sedan länge funnits i Europa. Vid 1960-talet introducerades ett E-klassificeringssystem för att skydda konsumenterna mot möjliga livsmedelsrelaterade risker. LÄS MER