Sökning: "lök-"
Visar resultat 1 - 5 av 30 uppsatser innehållade ordet lök-.
1. Jämförelse mellan olika system för ogräsrensning i lökodling : autonomt ∙ Manuellt ∙ Herbicider
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Ogräs är ett stort problem i lökodling och kan orsaka stora skördeförluster för lantbrukaren. För att jämföra effekterna av olika metoder för ogräsrensning i lök på ogräspopulationernas marktäckning (ogräseffekt) samt lökodlingens avkastning och de skördade lökarnas storlek såddes därför ett randomiserat blockförsök med lök på Almhaga gård i Skåne, Sverige, den 13 april 2022. LÄS MER
2. I apotekarens trädgård : medicinalväxtodling i svenska apotekarträdgårdar med fokus på 1700-talet
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : Detta arbete syftar till att ge en inblick i de svenska apotekarträdgårdar som uppstod under 1700- talet. Apotekarträdgårdarna var ett resultat av en särskild tidsanda. Under denna period eftersträvades bland annat oberoende, nytta och sparsamhet. LÄS MER
3. Samodling med tio vanliga frilandsodlade grönsaker : effekter på skörd, sjukdomar, skadeinsekter, ogräs och växtnäringsförsörjning
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Agricultural Biosystems and TechologySammanfattning : Ekologisk odling, med bevisade miljömässiga fördelar, ger ofta lägre skördar per hektar än konventionell odling. I denna uppsats samlas vetenskaplig information om hur samodling påverkar skörd och bakomliggande effekter som sjukdomar, skadeinsekter, ogräs och näringsförsörjning vid samodling av tio frilandsgrönsaker: bondböna/åkerböna, dill, lök, morot, potatis, pumpa/squash, rödbeta, sallat, vitkål och ärtor. LÄS MER
4. Searching for a sensory vocabulary for Swedish vegetables : an exploratory study of the flavour and aroma characteristics of carrot, cabbage and onion
Master-uppsats, SLU/Dept. of Plant Protection BiologySammanfattning : Flavour is an important aspect in the consumption of fruits and vegetables. However, the current regulatory context within EU for the quality of fruit and vegetables involve standards that lay primary emphasis on visual properties but limited focus on flavour and nutrition. LÄS MER
5. Livsmedelsförgiftningar hos hund i hemmiljö
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Det finns många ämnen i våra hushåll som är potentiellt giftiga för hundar. Det vanligaste sättet som hundar blir förgiftade på är genom förtäring, ofta på grund av en olyckshändelse där hunden av misstag fått i sig något giftigt, eller genom att en ovetande djurägare matat hunden med ett giftigt livsmedel. LÄS MER